Puls.bg провежда петия по ред Форум бременност и детско здраве на 2 и 3 април в зала 3 на НДК. По традиция на едно място събираме изтъкнати медицински специалисти и бъдещи и настоящи родители, за да поставим важните въпроси, които ни вълнуват относно бременността, раждането и отглеждането на бебето и малкото дете.
 
Наши лектори са: 
 
 • доц. д-р Живка Карагьозова, дм, началник отделение „Перинатална медицина“, Клиника "Майчин риск", САГБАЛ „Майчин дом”; 
 • д-р Анета Попиванова, педиатър и неонатолог, Клиника по неонатология, САГБАЛ „Майчин дом”; 
 • д-р Петя Чавеева, специалист фетална медицина, Медицински комплекс „Д-р Щерев“;
 • д-р Мария Юнакова, акушер-гинеколог, Медицински комплекс „Д-р Щерев“;
 • Елена Василева, акушерка, 
 • Емилия Казълова, председател на Алианса на българските акушерки; 
 • д-р Асен Пачеджиев, член на УС на Българската асоциация на тъканните банки;
 • д-р Здравка Демерджиева, дм., началник отделение "Дерматология и венерология”, МБАЛ “Токуда Болница София”;
 • д-р Тихомир Мускатов, педиатър и алерголог, УМБАЛ „Александровска“;
 • д-р Райна Стоянова, клиника по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика, УМБАЛ „Цалица Йоанна – ИСУЛ“;
 • д-р Цветелина Дучева, лекар по дентална медицина.
 
Този път ще говорим за ултразвуковите изследвания през бременността, проследяването на бременност с риск, алтернатива ли е цезаровото сечение на естественото раждане, възможно ли е раждането без болка, ролята на медицинския екип при раждането, различното в грижите за новороденото след секцио в родилния дом и как да разпознаваме типичните от тревожните признаци в неговото състояние, на какво може да ни научи кърменето, кожните проблеми при бебето и малкото дете и какво заболяване е атопичният дерматит. Ще научим още ценни факти за стволовите клетки, тяхното извличане и съхранение, както и защо съвременните деца страдат от алергия и защо е толкова разпространен детският кариес, как трябва да се храни детето днес, за да е здраво и усмихнато.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Наред с отличителните симптоми как родителите да разпознават едно или друго тревожно състояние, те ще получат ценна и най-актуална информация относно предотвратяването или справянето с тях в достъпна и с практична насоченост форма от водещи български медици, които са познати с това, че се раздават за пациентите си и имат действителен принос за българското майчино и детско здравеопазване.
 
Форматът на форума е отворен – посетителите имат възможност да зададат своите въпроси към лекторите в залата и получат своя отговор!
 
Заповядайте на 2 и 3 април в зала 3 на НДК, етаж 7, от 10.00 ч.
Посещението на Форум бременност и детско здраве е безплатно!
Регистрацията все още тече.
 
Повече информация за програмата и лекторите на Форум бременност и детско здраве на Puls.bg можете да научите от events.puls.bg