Социалната дистанция и мерките на здравните власти, наложени заради разпространението на COVID-19, направиха провеждането на любимия за хиляди бъдещи и настоящи родители „Форум бременност и детско здраве“ невъзможно през април и наложиха отлагането му за по-късно през годината. Бременността и нуждите на родителите, обаче не могат да чакат нито едно извънредно положение. Затова „Форум бременност и детско здраве“ реши да проведе специално онлайн издание. 


На 13 април, от 13:30 часа, на живо в сайта и социалните мрежи на Форума и на Puls.bg ще се излъчи онлайн събеседване със специалисти, в което бъдещите майки ще получат отговори поне на част от въпросите. Водещ ще бъде главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева, а гости – утвърдени медицински специалисти. Акцент ще бъде поставен върху неизбежната за всички тема, свързана с епидемията на COVID-19, отнесена към въпросите на бременността, раждането и отглеждането на дете. Специално внимание ще се обърне и на начините за опазване на психологичното здраве на семейството в контекста на епидемията. 


До 12 април всеки може да зададе предварително въпрос към специалистите на сайта на събитието в рубриката „Задай въпрос“. 


 

Стриймът ще се излъчи на Puls.bg, на сайта на събитието и в страницата на „Форум бременност и детско здраве” във Facebook.

 

Специалното онлайн предаване е част от мисията на Puls.bg и „Форум бременност и детско здраве“ да бъде в помощ на бъдещи и настоящи родители с достоверна актуална информация от водещи медицински специалисти. 


Огромният интерес към 13-тото издание на Форума и гласуваното доверие към нас ни мотивираха да намерим алтернативен начин, чрез който да бъдем за пореде път до Вас, младите български семейства, и при тези безпрецедентни условия. Бъдете  #ОтговорниВкъщи.


Специалното онлайн издание се излъчва с подкрепата на тъканна банка „Селена Целс“.