Деветото издание на най-голямото специализирано събитие, посветено на бременността, раждането и отглеждането на детето, отново стъпва в Пловдив. След огромния интерес към "Форум бременност и детско здраве" на Puls.bg през 2017 г., на 7 октомври градът отново ще е домакин на събитието. 


На сцената му отново ще присъстват водещи български специалисти в областта на майчиното и детското здравеопазване, които ще дадат ценна информация и практически съвети на бъдещите и настоящи родители в мисията им да отгледат здрави и щастливи деца.

 


В рамките на три панела "Форум бременност и детско здраве" ще се фокусират върху важни моменти, свързани с бременността, раждането и грижите за бебето и детето.

 

В първия панел „9 вълнуващи месеца“ акушер-гинекологът д-р Васил Даскалов и ембриологът д-р Мариела Даскалова ще представят развитието на бременността от два важни аспекта – от гледна точка на промените в организма на жената и проследяването на бременността и развитието на новия живот. Д-р Райна Стоянова ще коментира особеностите на храненето по време на бременността. 

 

Във втория панел специалисти от различни сфери ще дискутират най-важните моменти, свързани с раждането. Акушерка Катя Павлова от Пловдив, която спечели класацията на Puls.bg “Специалистите, на които имам доверие”, ще представи своята професионална гледна точка за постигане на спокойно раждане. Адвокат Мария Шаркова ще засегне една от най-деликатните теми в общественото пространство „Раждането - имам ли право на избор“.

 

NEWS_MORE_BOX

 


Третият панел „Светът на бебето“ ще бъде посветен на грижите за новороденото след изписването от родилния дом. Петя Запрянова от Алианса на българските акушерки ще даде отговор на най-горещите въпроси на бъдещите и настоящи родители относно кърменето. Международно известният лекар и лектор д-р Василка Юрукова ще предостави своя опит в справянето с най-срещания проблем на родителите – честото боледуване на малчуганите в ранна детска и предучилищна възраст.


Очаква Ви и специална изненада - томбола с награди за гостите. Голямата награда еще бъде безплатно раждане в болница в Пловдив. Бъдещата майка, която ще спечели, ще получи безплатни консултация с анестезиолог, упойка, избор на лекарски екип и престой в болницата. За да участват в томболата, дамите трябва да се регистрират и присъстват на събитието.

 

Форум бременност и детско здраве на Puls.bg ще се проведе в Гранд Хотел Пловдив. Начало: 10.30 ч.

 

Повече подробности за събитието, програмата, информация за лекторите и регистрация за участие във форума, може да откриете на events.puls.bg.


Деветото издание на "Форум бременност и детско здраве" се провежда с подкрепата на  Болница „Селена“, CryoSave, Алтерко, Ficosota, Ganchev.