Да станеш родител е очаквано най-щастливият момент в живота на една жена. Актуалното ни проучване обаче разкрива, че 89% от майките се чувстват притиснати да бъдат перфектни и това засенчва радостта от майчинството. Това е главният извод от проучването, проведено от Baby Dove, новата серия от продукти за цялостна грижа за бебешката кожа, която предоставя грижа отвъд мекотата, за да подпомогне възстановяването на естествените нива на така важните за бебешката кожа влажност и полезни вещества. 
 
Създадохме Baby Dove с вярата, че няма перфектни майки. Само истински. Проучването Real Mothers Heard, което покрива 6 пазара в различни части на света (Обединеното кралство, САЩ, Китай, Индия, Мексико и Бразилия) сочи, че жените, станали майки, се чувстват объркани от огромното количество противоречиви информация и съвети, които получават относно грижите за бебето. Това объркване ги кара да се съмняват в собствената си способност да бъдат добри майки. Ние от Baby Dove искаме да помогнем на тези майки, да им вдъхнем увереност и да ги окуражим да се доверят на своя собствен начин, защото само една майка знае кое е най-добро за нейното бебe. 

Съмнения в майчинския инстинкт

Голяма част от майките чувстват инстинктивно кое е най-добро за тяхното бебe (77%), но много външни фактори ги разколебават от собствената им преценка. Те започват да се съмняват в изборите, които правят по отношение на родителството, въз основа на разнообразните източници, от които черпят информация. От насоките по отношение на храненe, всекидневни грижи, до плюсовете и минусите на дигиталните забавления като компютри и таблети, информацията буквално прелива и предизвиква недоверие към собствената преценка на майките и ги кара да се съмняват във вече взети решения. Всъщност, 58% от младите майки признават, че се чувстват погълнати от огромното количество съвети и препоръки, които получават, а 53% признават, че на моменти се чувстват тотално неспособни да се справят с цялата тази информация.
 
“Майките днес са подложени на огромен натиск по отношение на очакванията към тях в грижите за бебетата им. Независимо от това дали става въпрос за постигане на консенсус между членовете на семейството, близки и останалите представители на обществото, или напиращите съвети и препоръки около темата за това кой е правилният начин да бъдеш родител, това може да се окаже минно поле – да срещнеш очакванията на всички“
 
NEWS_MORE_BOX

Баланс между семеен и професионален живот 

Докато майките изследват новото си призвание, не само балансът между конфликтните източници на съвети, а и очакванията, насочени към тях надигат все повече нивата на съмнения и притеснения. Нашето проучване сочи, че изискванията и новите задължения, с които младите майки се сблъскват, будят много подобни емоции при майките от цял свят. 64% от тях признават, че се чувстват виновни, когато се връщат на работа след майчинство, вместо да останат вкъщи с детето. 57% от майките се опитват да постигнат баланс между личния и професионалния си живот, което от своя страна предизвиква безброй притеснения и вина, които още по-малко им позволяват да се чувстват като перфектния родител. 

Ние вярваме, че няма перфектни майки, само истински


“Ние от Baby Dove вярваме, че няма перфектни майки. Всяка майка трябва да има пълното спокойствие и увереност в грижата за своето бебe и да се довери на своя собствен начин.“ обяснява Леонора Христова - маркетинг, "Unilever България“. 
 
 
“От избора на собствен начин за храненe на бебето, образоване и дисциплиниране, решаване дали да се върнат на работа или да останат вкъщи, нашето проучване Real Mothers Heard разкри, че всъщност вижданията на младите майки по света до голяма степен се разминават. Това доказва, че няма един „правилен“ начин да бъдеш родител. Въпреки това, още по-интересен е фактът, че въпреки различията си, майките навсякъде по света се чувстват в голяма степен еднакво. Ние искаме те да бъдат сигурни, че що се отнася до тях и техните бебета, те са тези, които знаят най-добре.”
 
Baby Dove е тук, за да окуражи майките да се доверят на своя собствен начин и да правят това, което те смятат за най-добро и правилно за техните деца. Серията е създадена, за да бъде до майките с продукти, които предлагат пълноценна грижа за бебешката кожа, така че те да имат времето и възможността да се насладят на красивите моменти между майка и бебe.

Baby Dove – новият бранд, който предлага грижа за бебешката кожа отвъд мекотата, подхранва и хидратира деликатната бебешка кожа 

Бебешката кожа е различна от тази на възрастен. Тя губи хидратация до пет пъти по-бързо, което я прави изключително склонна към изсушаване. Новата серия продукти Baby Dove е резултат от 60-годишното наследство на Dove в почистването, хидратирането и предоставянето на мекота, за да създадем продукти за бебешката кожа, които осигуряват грижа отвъд мекотата и помагат за възстановяването на естествените нива на хидратация и полезни вещества в бебешката кожа, поддържайки я хидратирана. Продуктите Baby Dove са подходящи за всякакъв тип кожа с двете разновидности на серията за дълбока хидратация Rich Moisture и за чувствителна кожа Sensitive Moisture, тествани от дерматолози и педиатри и одобрени от Българска Педиатрична Асоциация като подходящи за употреба при деца.
 
Ако си майка и искаш да откриеш повече за Baby Dove, посети: www.babydove.bg
 
Продуктите на Baby Dove вече са налични в търговската мрежа