Бременността е щастие и уникално преживяване за всяка жена. Но 9-месечното състояние може да причини и редица неудобства на жената, включително сутрешно гадене, болки в ставите, задържане на вода и проблеми с храносмилането. За облекчаването на тези симптоми добри помощници могат да бъдат акупресурата, йогата и билковите лекарства. 


Акупресурата е метод, широко разпространен в китайската традиционна медицина. Терапията въздейства чрез прилагането на натиск върху биологично активните точки на тялото. С ръце и пръсти се докосват, притискат и разтриват определени зони, в които се смята, че енергията е в застой. Методът е ефективен при сутрешно гадене, подуване на стъпалата и глезените и др.


Ползите от практикуването на йога по време на бременност включват подобряване на позата, дишането и кръвообращението. Оказва помощ и по отношение на психическата подготовка за раждане. Макар че през бременността не всички билки е безопасно да се вземат в големи количества, някои от тях могат да помогнат при сутрешното гадене. За целта, корен от джинджифил, лайка, маточина, мента и листа от малина са особено подходящи.


Против задържането на вода са полезни листа от глухарче, а ментата помага срещу киселини в стомаха.