Лимоновото масло е натурален продукт с редица ползи за здравето. Изследвания показват, че има следните свойства: стимулиращи, успокояващи, газогонни, противовъзпалителни, детоксикиращи, антисептични, противогъбични и др.

 


Съставките в лимоновото олио спомагат за облекчаване на състояния като стрес, умора, инфекции, треска, астма, намаляване на телесното тегло, безсъние, стомашни проблеми, кожни заболявания и проблеми с косата.


 


Лимонът е един от най-популярните цитрусови плодове в света и е известен с високото си съдържание на витамини и ползите му за правилното храносмилане. Освен това осигурява добър вкус и аромат на храната.

 


Според изследвания лимоновото масло спомага за премахването на умствена умора, изтощение, замайване, тревожност, нервност и нервно напрежение. Има свойства, ефикасни за опресняване на ума, благоприятства и подобряването на настроението чрез освобождаване от отрицателни емоции.

 


Смята се също, че инхалациите с лимоново масло помагат за увеличаване на концентрацията и бдителността. Може да се използва и като освежител за стая в офиса, за повишаване ефективността и работоспособността на служителите.

NEWS_MORE_BOX

 


Използването на лимоново масло преди лягане е начин да си осигурим добър и спокоен сън и помага на тези, които страдат от безсъние, според експерти.

 


Натуралното олио има високо съдържание на витамини и е полезно за повишаване имунитета на организма. Освен това стимулира белите кръвни клетки и по този начин увеличава способностите ни да се борим с различни заболявания. Лимоновото масло подобрява и кръвообращението в организма.

 


Помага и при стомашни разстройства, поради газогенните си свойства. Може да се използва при лечение на различни стомашни проблеми, включително лошо храносмилане, киселинност, стомашни разстройства, спазми и др.

 


Лимоновото масло има приложение и в грижите за косата. Употребата му допринася за силна, здрава и бляскава коса. Използва се и за премахване на пърхот.

 


Поради антисептичните си свойства олиото е ефективно при лечение на пъпки и различни кожни проблеми. Препоръчва се и за мазна кожа.