Сокът от алое вера се извлича от вътрешността на листата. Био напитката не съдържа консерванти и други вредни съставки.

 
Лечебният ефект на растението се дължи на алантоина. Съставът му включва и антиоксиданти от групата на витамин В, витамините С и Е, бета-каротин.
 
Алоето е богато на имуностимулиращи агенти. Затова консумацията на напитката е ефективна за укрепването на имунната система. 
 
Изследвания показват, че сокът от алое вера съдържа биоактивното химическо съединение ацетилирана маноза, което се счита за ефективен стимулант на имунната система.
 
Консумацията на био сок от алое вера е полезна за храносмилането, допринася и за насърчаване на стомашно-чревната функция. Проучване, публикувано в сп. Prevention, потвърждава, че натуралната напитка благоприятства подобряването на стомашно-чревната дейност.
 
Сокът подпомага и дейността на дебелото черво, което от своя страна намалява метеоризма.
 
Според проучване на Медицинския център към Университета в Мериленд, природната напитка е лаксатив и може да се използва за облекчаване на запек. Експертите смятат, че ползата се дължи на слабителни съставки на алое вера, сред които са алоин, барбалоин и алое-емодин.
 
Смята се, че сокът от алое вера може да се приема и от диабетици, тъй като помага за контролиране нивата на кръвната захар.
NEWS_MORE_BOX
 
Според американски експерти съдържанието на аминокиселини, серин, треонин, молибден и метионин в алое вера са полезни за детоксикация на организма. Насърчават и метаболизма на въглехидрати, белтъчини и мазнини.
 
Редовната консумация на напитката е полезна и за профилактика и лечение на вирусни инфекции. Според експерти, съставката в алоето ацетилирана маноза има, освен имуностимулиращи, има и противовирусни свойства, ефективни в борбата срещу морбили, грип и др.
 
Алое вера има и противораково действие. Съставката алое-емодин в растението е с антиканцерогенни свойства.