Ролята на био маслата за по-лесно отказване от тютюнопушенето се затвърждава от много клинични проучвания. Учените откриват все повече етерични масла, които с приятния си аромат и полезни съставки помагат на отказващите цигарите да преодолеят по-лесно зависимостта към никотина.

 

Учените са доказали, че ако нещо може да ни накара да се чувстваме така, както се чувстваме, когато пушим цигара, можем да използваме същото това нещо, за да преборим нуждата си от пушене. И предлагат няколко био масла, които наистина може да подсигурят това удобство.


 

Масло от черен пипер
Неговата ефективност при хора, отказващи тютюнопушенето, е научно доказана. Проучване сред 50 души, страстни пушачи, показва, че желанието им да запалят цигара след събуждане сутрин рязко намалява след инхалация с пари от масло от черен пипер.

 

Масло от лавандула
Друго научно проучване проследява ефекта от локалното приложение на био масла директно върху кожата при хора, отказващи цигарите. То посочва маслото от лавандула като най-ефикасно в това отношение. Група от 50 студенти от женски пол доказва, че сутрешната ароматерапия и масаж с това благоуханно масло помагат за значително намаляване броя на изпушените през деня цигари.

 

Масло от лимон
И неговият ефект е бил обект на клинични проучвания. Специално изследване съпоставя ефекта от инхалациите с масло от лимон с този от никотиновите лепенки. Установено е, че ефектът им е напълно съизмерим за оредяване на пушенето през деня. Чистият аромат на лимона помага и за намаляване на никотиновия глад нощем.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Инхалациите с тези 3 био масла, разнасянето им из въздуха с дифузер или локалното им приложение върху кожата предлага изцяло природна и безопасна алтернатива на електронните цигари, никотиновите лепенки или дъвките, на които разчитат повечето хора, отказващи цигарите. Това е научно доказан факт.

 

Действието на био маслата, които помагат за отказване от тютюнопушенето, е комплексно и разнообразно. То се изразява в потискане на желанието да запалим цигара, снемане на тревожността и стреса и по-лесно преодоляване на симптомите на никотиновата абстиненция.

 

Така средствата за успешно преборване на една от най-честите зависимости в модерното общества стават с едно повече.