Портокалите имат славата на полезни плодове, източник на много витамини и минерали. Оказва се, че и корите им имат редица полезни качества. За това следващият път, когато ядете портокал, не хвърляйте корите – използвайте ги по най-добрия начин.

 

Портокаловите кори се използват много често при кожни проблеми. Те съдържат някои вещества, които са полезни за кожата. Маската за лице с портокалови корички може да бъде приготвена и в домашни условия. Редовното използване на портокаловите кори ще намали черните точки, пигментациите, несъвършенствата и ще направи кожата на лицето идеално гладка. Много козметични продукти съдържат портокалови екстракти. Корите на този плод са богат източник на витамин С.


 

Домашно приготвената маска, която се нанася веднага след приготвянето й ще достави на кожата голяма доза витамин С. Той има свойството да изчиства замърсяванията по кожата и да й придава естествен блясък. Витамин С също така проявява антибактериални свойства, които са изключително ценни в борбата с акнето. Витаминът е и силен антиоксидант, което забавя стареенето на кожата. Добавяйки други натурални съставки към портокаловите кори, в домашни условия можем да си направим маски за лице с изцяло естествени съставки.

 

Портокалови кори като скраб за лице. Скрабът за лице е важна част от хигиената на кожата. С него кожата се почиства в дълбочина от голяма част от онечистванията. Той успява да почисти порите в дълбочина и придава свежест и сияйност на кожата. Портокаловите корички могат да се използват като домашен скраб за лице. Всичко, което ви е нужно е да втриете кората в кожата на лицето с леки, кръгови движения. Разтриването на кората се извършва няколко минути, но не трябва да се извършват прекалено груби движения върху лицето. По този начин кожата на лицето ще бъде почистена, а също ще сме доставили и известно количество витамин С.

 

Важно е, когато решите да използвате портокаловите кори за козметични цели, да избирате качествени портокали, които не са били обработвани с химикали и оцветители. В противен случай можете да причините повече вреда, отколкото ползи за кожата.