Розите безспорно са едни от най-красивите растения. Много от нас ги отглеждат, както в двора, така и в домашни условия.

Но дали сте се замисляли, че розите в градината могат да бъдат и хранителен източник и то такъв, който притежава редица полезни и ценни качества.

Условието, на което трябва да отговарят розите, е да бъдат отгледани в екологични условия, така че заслужено и обективно да бъдат определени като био.

За да бъде изпълнено това изискване, е необходимо да обърнете по-специално внимание на препаратите, с които ги поливате. Ако те не съдържат толкова пестициди и химикали, то няма защо розите да не бъдат био.

Силният аромат, който има розата е свидетелство за нейното здраве. Можете да се чувствате свободни да се доверите на обонятелните си сетива при подбора на рози.

Разлините части от растението се прилагат за направата на разнообразни продукти. От значение е и сортът, към който принадлежи съответното растение.

 

NEWS_MORE_BOX


Специалистите са категорични, че консумацията на розови продукти е абсолютно безвредна и точно обратното – полезна за здравето.

Освен естетичните процедури, които до голяма степен залагат на розите като основна съставка, от растенията могат да бъдат направени и други продукти.

Такъв е например чаят от розови листа, който освен невероятния си аромат, притежава много ценни качества.

Розовата вода е продукт, използван както в козметичната индустрия, така и в готварството за овкусяване на различни ястия, салати и други деликатеси.

Розовите цветове могат да бъдат прилагани директно като компрес, мехлем или друг вид лек.

Не на последно място розата остава един от най-красивите символи, подаряван при различни поводи и засвидетелстващ любовта и уважението към човека, на който се подарява.