Маслото от мента е сред най-ефективните био продукти за подпомагане справянето със симптомите на настинка. В сезона на простудните заболявания ползите от него са безценни, при това във всяка възраст.

 

Широкият спектър на действие на маслото от мента позволява то да се ползва успешно в борбата срещу настинката на 4 ключови фронта.


 

Смъкване на телесната температура
Приложено локално върху кожата, маслото от мента има ясно изразен и много бърз охлаждащ ефект. Натъркването на няколко капки от него в зоната на врата или на ходилата подпомага смъкването на високата температура, особено при деца. За повишаване на ефекта е препоръчително маслото от мента да се смеси със зехтин или кокосово масло.

 

Намаляване на болките в мускулите и ставите
Редом с повишената температура, ставните и мускулните болки са сред първите симптоми на настинка и грип. Маслото от мента позволява своевременна реакция веднага след появата им за бързо овладяване на болестния процес. То има изявен болкоуспокояващ ефет както при ставно-мускулни болки в гърба и крайниците, така и при асоциираното с простудата главоболие. Болкоуспокояващото действие на маслото от мента се проявява и при локално приложение върху кожата, и след вътрешен прием, например в комбинация с мед и лимон.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Отпушване на синусите
Синусните инфекции са сред най-честите съпътстващи прояви при настинка и грип. Няколкоминутна инхалация с масло от мента помага за отбъбване на дихателната лигавица, отпушване на околоносните синуси и улесняване на дишането.

 

Общо тонизиране и енергизиране на организма
Маслото от мента е може би най-ефективната природна алтернатива на енергизиращите напитки. Неколкократно вдишване на аромата му или вътрешният прием по горепосочения метод в комбинация с мед и лимон връщат тонуса и бодростта на духа и тялото. В този аспект маслото от мента се ползва успешно както за ускоряване справянето с простудните състояния, така и за овладяване на хронична умора и отпадналост.

 

Четирите посочени действия на маслото от мента го превръщат във водещ био продукт за комплексна борба с простудните състояния през есента. Той подпомага имунната система при лечение на настинка и ускорява възстановяването на организма от последиците от нея.