Маслото от жожоба е чудесна съставка на много продукти за коса и тяло. Подобно на  себума в кожата, то я подхранва и защитава от вредните токсини. Когато тялото ни не е в състояние да произвежда достатъчно себум, за да изгради предграда за вредите на околната среда, маслото от жожоба се смята за негов естествен заместител. 
 
Био продуктът съдържа витамин В, Е и ключови минерали като цинк, мед. Кожата на повечето хора в зряла възраст произвежда по-малко себум, което я прави суха. Тук на помощ идва маслото от жожоба, което може да се ползва за рутинна грижа за кожата. 
 
Ето шест ползи от масло от жожоба, някои от които вероятно не познавате: 

1. Задържа влагата в кожата

 
Маслото от жожоба помага за запазване на влагата в кожата. По този начин поддържа кожата хидратирана и по-свежа. Самото овлажняване става без да се запушват порите. Също така предотвратява натрупването на бактерии в тях, които са склонни да причинят черни точки и развитие на акне. 

2. Омекотява устните

 
Маслото от жожоба се препоръчва за масажиране на устните, особено ако те са по-сухи и напукани. То омекотява кожата, която в тази област е по-чувствителна. 

3. Намалява бръчките


 
Основните витамини, присъстващи в масло от жожоба, значително намаляват бръчките и видимите ефекти от стареенето. Тъй като био продуктът не съдържа вредни химикали, може да се да се използва по всяко време на деня.

4. Естествен слънцезащитен крем

 
Маслото от жожоба се прилага и върху цялото тяло, което го прави добра естествена алтернатива на слънцезащитните кремове и спрейове
 
NEWS_MORE_BOX

5. Лекува изгаряния на кожата:

 
Маслото от растението жожоба успокоява изгорялата кожа. То навлиза дълбоко в тъканите, регенерира ги и намалява болката

6. Подхранва косата

 
Укрепва космените фоликули. Витамините в маслото пък допринасят за здравината, плутността и блясъка на косата. Масажиране на косата с масло от жожоба един път месечно помага при сухота на скалпа.