В последните години нивата на стрес и напрежение в човешкия организъм се покачват все повече и често става така, че се оказват в основата на редица заболявания. Работата, ангажиментите и проблемите са неща, от които за съжаление никой не може да избяга, но повечето засегнати упорито използват различни видове успокоителни, чието единствено действие е за миг да притъпят сетивата, да приспят умората и след това да я превърнат в натежали клепачи и замъглено съзнание.

За щастие, обаче лечението чрез природни средства може да ни даде някои отговори в борбата с настроенията и умората под формата на една уникална по своята простота, достъпност и резултатност терапия, осъществена със цветните есенции на д-р Бах.

Терапията е създадена от английския лекар д-р Едуард Бах (1886-1936), който освен в конвенционалната медицина, има богат опит и като хомеопат.

Цветолечението му се основава на 38 есенции от цветове на растения (трепетлика, джанка, червен кестен, скална роза и др.), които имат лечебната сила да се справят с всички онези състояния на несигурност, страх и изтощение. Подобно на класическата хомеопатия, тази лечебна система помага на организма ни да възстанови умственото си и емоционално равновесие, като въздейства на фино енергийно ниво. Комбинациите от есенции на д-р Бах са подходящи за хора, които по някаква причина изпитват страх, несигурност или неувереност, разсеяност или недостатъчен интерес към настоящето, проблеми с приспособяването към нови ситуации, физическо или емоционално изтощение, проблеми със съня или със съсредоточаването и други депресивни състояния, които ни правят агресивни, апатични или емоционално нестабилни.

NEWS_MORE_BOX


Системата на цветните есенции не е фокусирана върху физическите симптоми, а влияе на мисловно-емоционалното състояние на човек, което винаги стои зад всички здравословни проблеми.

Тези, които са прибягвали до използването на успокоителни лекарствени средства са наясно, че страничните ефекти са техен много важен недостатък. Ето защо е добре да се знае, че при цветолечението на д-р Бах няма установени странични ефекти, или непоносимост към други форми на лечение. Ползите от този вид хомеопатия се изразяват в намаляване на тревожността, справяне с преживян стрес, емоционална стабилност, облекчаване на симптомите и ускоряване на лечебния процес при грип и други заболявания.

Всички знаем, че физическото ни състояние е пряко свързано с психиката ни. Ето защо е добре, първо да се погрижим за баланса на емоциите си. Хубавото в случая е, че това може да се случи и изцяло с природни средства в комбинация с нашата собствена нагласа за внимание и грижа за собственото ни здраве.