Обмяната на веществата в детска възраст е значително по-бърза, отколкото при възрастните хора. Това улеснява процесите на растеж и съзряване, обаче крие и опасности от по-бързо усвояване и натрупване на различни токсини в организма. Едно интересно западно проучване още преди години установи, че още преди 7-годишната си възраст човек може да акумулира повече от половината отрови, които натрупва през целия си живот! Става ясна неотложната необходимост от употребата на природни продукти, които, от една страна, да бъдат чисти в токсикологично отношение, от друга – да ускоряват отделянето на възприетите от тялото отрови и от трета – да предпазват самите млади клетки от разрушителното въздействие на токсините.
 

 

LIFE&HERB е българска фирма, която внася от слънчева Африка редица екологични природни продукти, като между тях особен интерес представляват предназначените за деца филтърни чайове. В основата им стои неферментиралият зелен ройбос, който не съдържа кофеин, а широкоспектърни антиоксиданти.
 


 

Целият процес, от отглеждането на растението, до заготовката и пакетирането му, е подчинен стриктно на съвременните изисквания за един биологичен продукт. Освен предпазно действие върху детския организъм, тези чайове притежават и едно меко успокояващо действие, чрез което се намалява нервността (и на малките деца, и на подрастващите), както и се подобрява качеството на съня им.
 

 

На ниво храносмилателна система, ефект от употребата им е елиминирането на склонността към стомашни и чревни колики. На ниво на имунната система - предпазните фитокомпоненти, включително ценни витамини и минерали, правят възможно все по-рядко да се боледува от простудни и инфекциозни заболявания.
 

 

Може да възникне обаче и въпросът: дали тези чайове ще са вкусни за децата? Определено да – особено онези от тях, които съдържат и естествено сладката билка „хъни буш” (меден храст). На фона на неособено желателното нашествие от различни подсладители, повечето от които си имат своите сериозни минуси, тази билка осигурява по здравословен начин жаждата на децата за повече сладост в менюто...

 


Д-р Димитър Пашкулев, www.dpashkulev.info

 

 

LIFE&HERB
тел. 0888 884760