Ефектите на хранителния режим и балансираното хранене са видими не само върху тялото, но и върху кожата. Редовната консумация на плодови сокове се отразява благоприятно на кожата. В положителна насока за вида й действат ограничаването на тестените продукти, богатите на мазнини храни, както и пикантните подправки.
 
Кокосовата вода се препоръчва като средство, което може да подобри вида на косата отвътре. Кокосовата вода е различен продукт от кокосовото мляко.
 
Млякото е гъсто, бяло и се извлича от плодната тъкан на добре узрелите кокосови орехи. То е богато на мазнини, предимно наситени. Водата от кокос е бистрата течност, която се съдържа в неузрелите, млади орехи.
 
Тя често се използва като енергийна напитка, поради високите нива на минерали и калий. Съдържа ниски концентрации на мазнини, въглехидрати и минимално количество калории. Освен това, течността е изключително чиста, а ако самият орех не е увреден – тя е напълно стерилна. До толкова стерилна, че когато в тропиците няма на разположение физиологичен разтвор при спешни случаи, се използва кокосова вода за директно венозно вливане.
 
Приемана като разхлаждаща напитка в горещините, кокосовата вода хидратира организма и кожата, поддържайки я еластична. Съдържанието на антиоксиданти и цитокини забавя, макар и слабо, процесите на стареене, подкрепяйки младоликия и облик.
NEWS_MORE_BOX
 
Предимството на кокосовата вода пред плодовите сокове е, че може да се приема по 4-5 пъти на седмица без опасения за хранителния режим, понеже за разлика от тях, а и от млякото на същия плод, не съдържа почти никакви мазнини и захари.
 
Специалисти дори препоръчват да се втрива в кожата, като тази процедура би трябвало да й действа облагородяващо и тонизиращо. Все още обаче няма изследвания, които да потвърдят или отхвърлят правдивостта на този съвет.