Маслото от арган има богато съдържание на витамин Е. Съставката му придава противовъзпалително действие, което обяснява полезния му ефект при кожни проблеми, като екземи, лишеи, акне, псориазис и изгаряния. 
 
 
Затова био сапунът с арганово масло е изключително полезен при чувствителна, алергизирана или уморена кожа. Той съдържа и растителен глицерин, палмово, кокосово и сусамово масло. 
 
 
Използването на натуралния козметичен продукт помага и при суха кожа, като облекчава усещането на неприятните придърпвания. 
 
 
Био сапуните имат 100% натурално съдържание, използваните суровини трябва да са сертифицирани и от биологичен произход. 
 
 
Познати са множество ползи на аргановото масло за здравето и красотата. Смята се, че то стабилизира нивата на холестерол, спомага регулирането на кръвното налягане, подпомага чернодробната функция, стимулира клетъчния обмен и подобрява междуклетъчния материал.
 
 
Аргановото масло съдържа още витамин А и полезни ненаситени мазнини, които спомагат за поддържането на млада и сияйна кожа. Тези съставки подобряват микроциркулацията на кожата и същевременно я овлажняват по естествен начин, като запазват влагата й отвътре. 
 
 
Аргановото масло е познато още като „течното злато“ на Мароко. То се добива от дървото арган, което вирее единствено в югозападната част на североафриканската държава. Наричат го още дървото на живота. Насажденията с арганови дървета са под закрилата на UNESCO, поради уникалността им и качествата на маслото, което се добива от семките на плодовете им.