С какво био месото е по-добро от конвенционалното?
 
На животните, които са отглеждани в био ферми, не се дават антибиотици, не се инжектират хормони или други изкуствени медикаменти. Те не се хранят с генномодифицирани храни. Освен това, животинските продукти, които вече са сертифицирани като „био“, не могат да имат модифицирани гени. 
 
Самите животни се отглеждат в здравословна за тях среда. Те консумират органична храна и често се хранят с по-широк спектър от хранителни вещества, в сравнение с тези, които биват отглеждани в стандартните ферми. 
 
Доказано е, че животните, отглеждани в био ферми, са значително по-здрави. 
 
В тези ферми се използват по-малко пестициди и изкуствени торове както за храната, така и за почвата. Самите фермери, които отглеждат животните, също са изложени на по-малко химикали. 
 
Био земеделието работи за здравословен баланс на почвата, включително и с различни техники, подобряващи плодородието на почвата. Околната среда не се контролира с помощта на химикали.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Консумация на био месо може да се окаже начин за преодоляване на един от сериозните проблеми на нашето съвремие – антибиотичната резистентност
 
При скорошно проучване, проведено от изследователи от Maryland School of Public Health, САЩ, се установява, че когато пилешкото и говеждо месо не съдържат антибиотици, резистентността намалява.