Независимо от модните тенденции в косите през тази година, едно е ясно – нюансът трябва да съответства на тена на кожата и на цвета на очите ни. Натуралните цветове на косите ни могат да подчертаят естествената ни красота, а вече е възможно да я постигнем и чрез средствата на природата и нейното проявление – растителната боя за коса.

Колкото и обаятелна и разнообразна да е палитрата на множество продукти за боядисване на косата е добре да се знае, че въпреки новите технологии, боите за коси все пак са плод на химични елементи и техните ракции. А тогава, когато думата химия присъства в нечие описание, я съпътстват и различни алергии, нежелани реакции и всякакви видове странични ефекти.

Косопадът, паренето и сърбежът са само някои от проблемите, които можем да си причиним, боядисвайки косата си. Ето защо, ако се стремим да бъдем здрави, естествени и красиви, е добра идея да прибегнем към боя за коса, произведена изцяло от натурални съставки, които, освен, че я оцветяват в желания тон, я подхранват и заздравят косъма.

Био боята за изготвена чрез използването на натурални багрила като къна, лайка, ревен, орехови черупки. Благодарение на зелената глина, боята притежава и качеството да покрива и белите коси. Освен оцветяващите съставки, тя може да съдържа и пшеничен протеин, масло от жожоба и други етерични масла, които се грижат за подхранването на косъма. В състава й липсват консерванти, амоняк, перхидрол, синтетични оцветители и аромати, които, както знаем, са едни от най-вредните съставки на всички козметични продукти.

NEWS_MORE_BOX


Може би не всеки е запознат, но къната е от растенията, които имат свойството да извличат тежки метали от почвата, затова е важно, че в био боята за коса се използва само био къна, отгледана по специален начин, така, че да бъдат предотвратени всякакви нездравословни прояви.

Трайността на растителната боя за коса не отстъпва по нищо на конвенционалните. Издържа между 4-8 седмици, като контрастът на цветовете в корените е сравнително малък.

За разлика от обикновените бои за коса, растителните проникват само във външния слой на косъма и го оставят нежно оцветен, без да го увреждат и изтощават. Интересни са цветовите варианти, които могат да бъдат постигнати с нея. Различните тонове могат да бъдат смесвани за по-оригинални нюанси, което в сравнение с обикновени продукти, при които смесването би било опасно, при био боите за коса е голямо предимство. И тъй като удобството също е важно, е хубаво да се знае, че този тип боя може да се намери, както в прахообразна форма, така и в кремообразна, за по-лесно нанасяне.

Красивата коса винаги е била подходящо допълнение към външния ни вид, а тогава, когато е плод на природни продукти, резултатите са по-дълготрайни, здравословни и естествени.