Днес стана модерно да консумираме био-продукти и да използваме био-козметика, което се смята за положителна тенденция. Жалкото е, че правилният начин на хранене се превърна в лукс, а не се счита за необходимост и ежедневие ...


Заедно с всички останали био-продукти, на пазара се предлагат и био-ядки. Те се произвеждат в чисти и щадящи условия и представляват продукт на стриктно координирано органично земеделие.


При производството им се полагат специални грижи и не се използват вредни химикали. Био-ядките не се транспортират със самолети, а опаковките задължително за сведени до минимум, като те са рециклируеми.


Ядките не се пържат или осоляват, като по този начин не носят риск за развитието на сърдечно-съдови заболявания. Сертификацията на тези продукти е от най-висок клас: IMO, ECOCERT, SOHISCERT, BCS, BioAgriCert и др.


Тя гарантира качеството на продукцията, тъй като много от тези сертифициращи организации имат по-високи критерии за био-производство дори и от Европейския съюз.


Производителите на био-ядки спазват т. нар. Fair Trade принципи, според които производителните проекти на компаниите по света задължително включват  справедливо заплащане, хуманно отношение към работната ръка, обучения и всичко, необходимо земеделците да печелят с достойнство.


Източник: tialoto.bg