Някои проучвания твърдят, че плодовете акай са по-богати на антиоксиданти от червените боровинки, малини, къпини и сините боровинки, поради по-високото съдържание на антоцианидини. Смята се, че антицианидините намаляват възможността за поява на диабетна полиневропатия.

 

Акай бери влиза в групата на суперхраните, има противостареещ ефект и подпомага свалянето на килограми.


 

Плодовете акай са с червено-лилав цвят с размер около 3 см. Те растат на палмовите дървета акай, които са типични за Централна и Южна Америка. Дърветата са с височина 12-14 метра и плодовете се берат на ръка.

 

Плодовете от акай се използват за храна от хилядолетия и се смята, че повишават силата, жизнеспособността и общото здраве

 

Какви са ползите от сока на акай? Най-често плодовете от акай се консумират под форма на сок. Можете да срещнете приложението на този продукт за много и различни състояния. Въпреки това все още не са доказани здравословни ползи на акая, които да са различни от други растения от семейството.

 

Помага ли сокът от акай при сваляне на килограми? Действително има безброй хранителни режими за сваляне на килограми, които силно препоръчват употребата на сок от акай, но все още няма твърди доказателства, които да потвърдят.

 

Масло от акай като част от козметичните продукти. В състава на много кремове и лосиони за тяло можете да намерите масло от акай. Изпозлва се предимно заради антиоксидантния ефект.

 

Маслото от акай може би е по-безопасната алтернатива на други масла от тропични растения, които се използват в много кремове, лосиони за тяло и шампоани, и които предизвикват раздразнение на кожата. Когато маслото от акай е обработено и съхранявано по правилен начин, антиоксидантите в него могат да се задържат дълго време.

 

Имат ли странични ефекти плодовете и сокът от акай? Ако имате алергия към полени или към някои от видовете боровинки, малини, ягоди и т.н. е по-добре да избягвате сокът от акай. В останалите случаи не се наблюдават сериозни странични ефекти.