Съвременният човек все повече е атакуван от обичайни и видоизменили се вируси, бактерии, гъбички и паразити; налице е и вероятността от развитие на новообразувания. Всички тези проблеми имат нещо много общо помежду си – и това е ролята на имунитета при тяхното недопускане или елиминиране.

 

Разбира се, имунната система е в сложни взаимовръзки с целия ни организъм, затова и целесъобразните подходи за нейното укрепване са много: борба със стреса, закаляване, правилно хранене и други елементи от начина ни на живот; специализирани методи и средства от конвенционалната и неконвенционалната медицина.


 

Едно от най-полезните, леки и приятни за ползване направления си остава обаче това на полезните растителни продукти. Особено тяхно предимство, освен почти пълната им безвредност, е способността им да действат комплексно. За разлика от синтетичните лекарства, всяка билка съдържа „букет” от физиологично активни съставки. Някои от тях, например, могат пряко да активизират клетките на имунната система, особено лимфоцитите. Други – да пречистват заболелите органи и да подобряват техни специфични функции като детоксиниращата чернодробна ензимна активност. Трети пък притежават директно действие, чрез установени съставки, като фитонциди и фитохимикали, срещу определени микроорганизми или задържат развитието на туморните клетки. Четвърти действат противоалергично. Пети набавят незаменими хранителни съставки за имунната система и целия организъм и т.н. Нещо повече, често няколко от тези действия се съчетават, дори и в състава на една особено ценна билка!

 

В тази връзка, всяко едно ново натурално средство, което би ни помогнало да запазим или възстановим здравето си, заслужава особено внимание. Такива са екологичните билкови продукти, внасяни в България от LIFE&HERB:

 

  • В ролята си на пряко антимикробно и противовъзпалително средство с широк спектър на действие се отличава африканският джинджифил.
  • Следва варбургията – все по-налагащо се в световната природосъобразна медицина противогъбично, антибактериално и противопаразитно средство.
  • Сутерландията е билка, която стимулира самите имунни клетки да се борят с инфекциозните и туморните агенти като подобрява общото състояние на заболелите хора.
  • Сцелециумът притежава по-скоро косвено действие –укрепва нервната система, а известно е, че стресът води до рязко отслабване на имунитета.
  • Зеленият ройбос е всъщност един от най-мощните антиоксиданти в зеленото царство, който съдържа важни хранителни съставки. С тези си предимства, предпазва всички клетки, тъкани, органи и системи от най-разнообразни вредни влияния!

 

 

Споменатите продукти не само се предлагат за пръв път на нашия пазар. Могат успешно да се комбинират с други средства и методи.

 

Д-р Димитър Пашкулев

 

За повече информация: http://dpashkulev.info

 

LIFE&HERB
тел. 0888 884760