За полюция се споменава при несъзнателна еякулация по време на сън. Обикновено се случва при сън през нощта или рано сутрин преди събуждане. Полюцията е често срещана при мъжете, но може да се прояви и при жените, като спонтанен оргазъм.


Полюцията се дължи главно на еротични сънища. Често срещана е в сексуално неактивен период от живота, като по този начин се вентилира сексуалното напрежение.Ако полюцията се случва прекалено често, здравословното състояние на мъжа може да пострада. Споменават се поражения върху репродуктивността, намаляване броя на сперматозоидите, умствена слабост, лошо зрение, виене на свят, безсъние, лоша памет и други.


Препоръчително е при терапията да се използват добавки на билкова основа.Добавките с мощна комбинация от билки, афродизиаци и естествени хранителни вещества, могат ефективно да решат проблема с полюцията. Те подобряват успешно либидото, сексуалната активност и здраве на мъжа, и намалява случаите на преждевременната еякулация.


 

NEWS_MORE_BOXЧаят от маточина или от върхарите на конопа подсилват парасимпатиковата нервна система и тазовите мускули, като по този начин подобрява сексуалната активност при мъжете.Препоръчително е чаят да не се пие непосредствено преди лягане. Специалисти съветват пикочният мехур да е празен, което също може да намали неволна еякулация.Освен за производството на пиво, цветовете на хмела могат да се използват и при терапия на полюция заради нервноуспокояващото действие на билката. Хмелът може да се консумира под формата на готова добавка или да се приготвя запарка за пиене.Маструбацията също е ефективен метод срещу полюция, но и с него също не бива да се прекалява.При честа несъзнателна еякулация е препоръчителна консултация със специалист, за да се избегне задълбочаване на проблема.