Алое вера, по-често наричано само алое, е едно от най-старите медицински растения, познато още на античните лекари и билкари. Днес приложенията му далеч надхвърлят класическата медицина, разпростирайки се в козметиката, антиейджинг модата, диетологията и много други. Една от легендите за него е, че на него се дължи тайната за красотата на Клеопатра, която покорява Юлий Цезар. Съдейки по съвременния химичен анализ и клинични свойства на алоето е напълно възможно легендата да е била истина.

 

1.  Премахване на грим


 

Алоето е отлично средство за премахване на грим, значително превъзхождащо алтернативните средства, предлагани от козметичните фирми и съдържащи масла, които запушват порите на кожата. Освен това, сокът от алое регенерира кожата, което всъщност го прави най-доброто средство за премахване на грим и почистване на кожата изобщо. Изстуден сок или гел от алое, с помощта на памучни тампони, може да бъде използван и за компреси при подпухнали, изморени очи.

 

2.  Успокояване на кожата при слънчеви изгаряния

 

Сок или гел от алое се прилага върху кожата 2 – 3 пъти на ден до преминаване на паренето и зачервяването. Алоето съдържа вещества с охлаждащи свойства, наподобяващи тези на ментола, както и антибактериални съставки. Освен това, то хидратира кожата. Всичко това го прави отлично средство при леки изгаряния.

 

3.  Средство против бръчки

 

Хидратирането на кожата я изпъва и й придава еластичност и гладкост. Съчетаването на сока от алое с кокосово масло позволява на подхранващите съставки в алоето да проникнат в дълбочина, където да окажат мечтания от всички дами ефект.

NEWS_MORE_BOX

4.  Гел за бръснене и афтършейв

 

Алоето успокоява и хидратира кожата, което го прави полезно и за мъжката половина от човечеството. Гелът от алое, освен това, изглажда кожата, което прави бръсненето лесно и безболезнено.

 

5.  Здравословна напитка

 

Сокът от алое съдържа големи количества витамини – А, В1, В2, В5, В12, С, Е и фолиева киселина. То е отлична алтернатива на широко рекламираните хранителни добавки и мултивитамини, за които няма гаранция, че данните на етикета отговарят на действителния състав. Алоето съдържа и големи количества антиоксиданти, аминокиселини и минерали – отлична добавка към всяка диета.