Мъжествеността и самочувствието на мъжете, често се крие в тяхната плодовитост и възможността им за репродуктивност. Понякога обаче има фактори, които намаляват броя на сперматозоидите и по този начин и шансовете за оплождане.


За да може жената да забременее, е необходимо в мъжката сперма да има най-малко 20 млн. сперматозоиди на всеки милилитър сперма. Всяко намаляване на това количество затруднява шансовете за забременяване, констатират експерти.Съществуват билки, които могат да повлияят на количеството на сперматозоидите...


Safed Musli е един от примерите за билка със силно въздействие за повишаване ниския брой на сперматозоидите. Препоръчително е билката да се приема два пъти дневно под формата на капсули, като екстракт от корена на растението или във вид на чай и отвара.


Консумацията на Safed Musli стимулира кръвния поток, повишава либидото и тонуса, подобрява функционирането на репродуктивните органи и балансира количеството на хормоналната секреция.

 


NEWS_MORE_BOXTribulus terresteris е друга билка, която също има лечебен ефект върху ниския брой сперматозоиди. Билката стимулира производството на мъжкия полов хормон, тестостерон и секреция на хормона естроген, като по този начин повишава издръжливостта, влияе на сексуалното поведение и правилното функциониране на репродуктивни органи.Tribulus terresteris също може да се приема под формата на таблетки или чай.


Epimedium е билка, подходяща за терапия на различни сексуални проблеми при мъжете, както и за увеличаване броя на сперматозоидите.Активната съставка в билката, икариин, увеличава количеството на азотен оксид в кръвта, разширявайки кръвоносните съдове и подобрявайки притока на кръв. Нормалният приток на кръв е от изключително значение за функционирането на репродуктивна система и подобряване на нейното функциониране.


Saw Palmetto е билка, богата на фитостероли и мастни киселини, които са изключително полезни за подобряването на проблеми, свързани с пикочните пътища, репродуктивната система и гениталиите.Всички тези билки са и мощен афродизик и помагат за постигане на бърза и стабилна ерекция.