Родителите на недоносени деца вече ще имат възможност да се консултират с психолог чрез онлайн платформа в сайта на фондация "Нашите недоносени деца" - www.premature-bg.com.

 

Това съобщават от организацията.


 

Безплатната услуга дава шанс на семействата да потърсят и намерят различни начини за справяне с трудностите, пред които са изправени. Онлайн платформата за разговор с психолог е изцяло съобразена с потребностите на родителите.

 

Консултациите с клиничния психолог Михаела Виденова се осъществяват всеки четвъртък от 18:30 до 20:00 ч. след предварително записване на имейл адрес mvidenova@premature-bg.com.

 

Раждането на недоносено бебе или бебе в лошо здраве е огромно изпитание за родителите, посочват организаторите. Преодоляването на това изпитание изисква много сила в тежкия момент, а често пъти и външна подкрепа.

NEWS_MORE_BOX

 

Фондация "Нашите недоносени деца" е създадена през 2012 г. от три майки на недоносени деца.

 

Организацията е изцяло доброволческа и целият екип е лично обвързан с проблема преждевременно раждане и отглеждане на недоносено дете.

 

Основната мисия на фондацията е да осигури повече информация за родителите, относно състоянието на техните деца, както и да предостави емоционална подкрепа и помощ.

 

Благотворителните инициативи на "Нашите недоносени деца" подпомагат неонатологичните отделения с животоспасяваща техника, която да гарантира качествено медицинско обслужване на най-малките и уязвими пациенти - новородените.