В настоящата статия ще се спрем на продуктите за бебето, които не са от първа необходимост, но могат да са много полезни за майката и бебето. Тези продукти можете да ги отнесете към категорията подаръци, които неминуемо всяко бебе получава. И, за да не се чудите какво да казвате на вашите близки, ето няколко предложения.

 

Бебефон. В момента на пазара можете да намерите голямо разнообразие от модели и марки бебефони. Има два основни модела – видео и аудио бебефони. Разликата при двата е, че при видео моделите, не само че чувате бебето, но го и виждате. С тази джаджа можете да отидете в другата стая и да свършите нещо като постоянно наблюдавате бебето. Бебефонът ще ви свърши работа и ако бебето спи в отделна стая. Веднага ще чуете, че се е размърдало или разплакало.


 

Ергономична раница или слинг. В последните години бебеносенето набра популярност и много майки предпочитат да носят бебетата си в раница или слинг. Слинговете представляват, най-общо казана, един дълъг плат, който се увива около тялото на майката, заедно с бебето, по определен начин. Бебето е в правилна позиция, гушнато до мама и повечето мъници обожават да бъдат носени. Има данни, че носенето в слинг или раница, намалява коликите. Различните видове раници и слингове са подходящи от определена възраст и килограми, в зависимост от модела. Повечето слингове са подходящи за носене на по-малки бебета.

 

Ергономичните раници от своя страна са доста по-удобни за поставяне. Те се закопчават с колани. С тях можем да носим бебето както отпред, така и на гърба (когато бебето вече може да седи стабилно). Ергономичните раници поддържат правилната стойка на бебето и могат да се използват както за малки бебета, така и за деца след годинка (ако разбира се мъничето иска да бъде носено).

 

Термометър. В аптеките можете да откриете утвърдени модели безконтактни термометри, които измерват температурата в рамките на няколко секунди, без дори да докосвате бебето. Недостатък при тях е, че често дават отклонения, ако не се използват правилно. От друга страна, дигиталните термометри, които се поставят под мишницата също са добър вариант, но измерването на температурата отнема няколко минути.

 

Инхалатор. Това е изключително полезен уред, който се използва активно в градинската възраст по време на остри възпалителни процеси на горните дихателни пътища.


Тези предложения не са от първа необходимост за бебето и не е нужно да бързате с тяхното закупуване.