Изумена майка, при кърмене открива, че новороденото й дете вече има 2 предни зъба. 25-годишната Патриша Коулфилд от Ливърпул споделя, че забелязала зъбчетата на дъщеря си Фиона ден след раждането й.

 

Още в родилната зала сестрите й казали, че момиченцето има зъби, но майката се уверила на сутринта, когато кърмела новородената си дъщеричка. На две години малката Фей има два кътника повече от другите деца.


 

Бебешките зъбки започват да се развиват още преди раждането. Но обикновено поникват, когато бебето е на възраст от шест месеца до една годинка. Едно на 2 000 бебета се ражда с един или два зъба.

 

Първо поникват резците, които са четирите предни зъба отгоре и отдолу на челюстта. Те служат за откъсване на храната. Повечето деца имат пълен набор от 20 зъба до 3-годишна възраст. Тези зъби в последствие започват да падат, за да се появят на тяхно място постоянните зъби.

 

Патриша споделя, че не знае на някой от рода да се е случвало подобно нещо. Казано и е да наблюдава малката Фиона, защото в случай, че зъбите паднат на тази крехка възраст, тя може да се задуши.

 

Майката се шегува, че ако бременността и е продължила до края на термина, малката Фей е щяла да се роди с пълен набор зъби.