Със сигурност сте чували за дишащи, силно абсорбиращи или пелени с индикатор, но чували ли сте за еднократни пелени, които изпращат сигнал до смартфона ви, че бебето е изцапало пелената? 

 

Да, смарт пелените са вече факт и могат да се закупят онлайн. Иновацията представлява сензор, който се поставя върху пелената на детето. Той "разбира" кога детето е облекчило физиологичните си нужди и изпраща сигнал до бебефон или смартфона ви. Тази нова технология е уникална по рода си и се представя като устройство, което позволява на родителите да следят състоянието на детето минута по минута, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Това е особено полезно в първите дни след раждането, когато по броя изхождания се следи дали количеството на кърмата, която бебето поема е достатъчно. Да не говорим за случаите, в които става дума за близнаци и проследяването е още по-трудно.


 

Умната система използва HD нощна камера, която може да проследява температура и влажност. Тя е свързана и с мобилно приложение за телефон, до което изпраща съобщения. Продуктът ще може да проследява, честотата, и количеството на изхожданията И най-вече ще напомня на младите и притеснени майки кога е време за смяна на пелената.


Нещо повече, умният сензор в пелената може да проследява сънят на бебето. Нещо, което много родители правят записвайки с лист и химикал.

 

Новата смарт технология е надграждане на вече съществуващите сензори, които се оцветяват при намокряне. В тази връзка, сензорът се използва с точно определен модел пелени, Кой да подпомага проследяването на влажността.

 

Що се отнася до монитора или смартфона, до които се изпращат сигналите, камерата предоставя широк ъгъл на видимост, измерване на влажността и температурата на стаята. Сърцето на умната система е мобилното приложение, което може да направи статистика за поведението на бебето, да предположи, че има запек или да отчете скок в растежа му. Системата е приложима за пелени до четвърти размер или горе-долу за деца до 1 годинка.