Подготовката за влизане в болница с избор на лекар, събиране на документи и необходим багаж са изключително важни задачи, за които трябва да помислите и да свършите на време.

 

Много често бъдещите майки започват да купуват дрешки и играчки за бебето няколко месеца преди раждането. Няма нищо лошо в това да сте подготвена с дрешки за бебето, но не прекалявайте с количествата, които купувате. След като бебето се роди ще видите от какви имате нужда, кои са удобни за него, а и за вас да го обличате, кои са тънки, дебели и т.н.


 

Добре е да се посъветвате с друга майка от какви дрешки, пелени, лигавници и аксесоари ще имате нужда и да направите списък с най-необходимите неща. Не купувайте продукти, за които не сте сигурни дали ще са ви необходими. Не забравяйте, че винаги можете да отскочите до всеки магазин и да купите това, от което имате нужда.

 

Добре е преди раждането да сте избрали леглото за бебето. Обмислете добре дали ще сложите леглото във вашата спалня или то ще спи отделно. Преценете дали искате леглото да се движи из стаята или може да стои неподвижно, дали имате нужда от шкафче в леглото или не.


Ваната за къпане също е сред продуктите, които е добре да сте избрали предварително, защото тя ще ви е необходима от първия ден след изписването. Посъветвайте се с други майки за предимствата и недостатъците на видовете бебешки вани. Не е необходимо да харчите големи суми мислейки си, че по-скъпите продукти са по-хубави. Практично е ваната да бъде със стойка, която е на вашия ръст. Така къпането става доста по-лесно отколкото, ако ваната е на пода.

 

Друга важна покупка преди раждането е кошницата за кола. Тя ще ви е необходима при изписването, за да се приберете вкъщи. Много от моделите колички се предлагат с няколко коша, един от които е и кошче за кола. Добре е да се уверите, че кошницата за кола е сигурна, как се закрепя за седалката и т.н.