Мазнини, съдържащи се само в майчината кърма, изтласкват преждевременно родените бебета пред връстниците им. Те спомагат бързия растеж и развитие, вследствие на което за кратко време те могат да надминат родените в срок техни връстници.


Основният проблем при недоносените с тегло под 1000 г идва от неузрелите бели дробове и непълното развитие на останалите органи. Наддаването на тегло при тези бебета е от изключително значение и дава добри резултати при престоя им в неонатологичните клиники.


Неонатолози от Тексаската педиатрична болница сравняват резултатите на недоносени, които консумират майчина кърма и специална добавка, получена от мазнините на донорска кърма с тези на преждевременно родени, които са само на кърма.Логично недоносените, които получават „майчина сметана“ растат с по-бързи темпове, отколкото останалите. Според екипа този продукт дава решение как допълнително да се подпомогнат бебетата и то с напълно естествени за природата им субстанции, без да се налага да поглъщат допълнителен обем мляко, което им носи дискомфорт.

NEWS_MORE_BOX

 

 

Това е начин да получат допълнителни калории, без да се затормозява храносмилателната им система, споделят авторите на изследването, представено в петъчния брой на Journal of Pediatrics.