Тече третият, последен, кръг от играта с награди - пакет специализирана козметика Natalia.


Условието за участие в играта е да посочите текст от рубриката "Бебе. Кърмене", който ви е направил впечатление, като отразите мнението си в коментарната част под самия текст.


Това е достатъчно – ние можем да проследим времето на публикуване на коментара и самия коментар, независимо под кой текст е изразен.


Периодът на играта е от днес, 19 август, до 7 септември, като спечелилите ще бъдат обявени на 8 септември. Имената ще се изтеглят чрез жребий.


Наградите и този път ще бъдат четири.

 

 


 

Пакетът "Радост за бебето Natalia” съчетава няколко  важни продукти за ежедневната грижа за бебето и включва:

  • бебешки шампоан за глава и тяло,
  • бебешко масажно олио,
  • бебешко масло,
  • универсален балсам за бебешка кожа,
  • упътване за масаж на бебето,
  • хавлиена кърпа от био памук.

 

 Бебешката козметика на Natalia съдържа чисти и качествени био съставки, които защитават и подхранват нежната бебешка кожа, без да предизвикват дразнене и алергии. Продуктите са ръчно изработени в екологично чистия район Девън, Англия. Не съдържат вредни съставки, парабени, изкуствени аромати или оцветители.


Например, бебешкото масажно олио Natalia е разработено на базата на масло от био слънчоглед. Богато е на естествени витамини  A, D и Е. Слънчогледовото масло се доближава до рН на себума на нежната бебешка кожа, което допринася освен за неговите свойства да омекотява, подхранва, но и да се въприема добре от нея. Комбинацията от витамини допълнително я защитават и подхранват.  


Олиото е подходящият продукт за извършване на масажа на бебето, който е задължителна част от тоалета му. Условие за предприемането му обаче е то да е с тегло над 4 кг и да е в добро здравословно състояние.
 

 

Масажът обикновено се извършва вечер, след вечерната вана на кърмачето, преди последното му хранене.

 

NEWS_MORE_BOXКакви техники ще се използват зависи от функционалното развитие на детето. От съществено значение е възрастта, поради което комплексите са изградени по тримесечия. Задължително е преди започването на масажа да се проведе консултация с личния лекар на бебето, който и да демострира подходящите техники за изпълнение, според функционалното му развитие. Важно е да се знае, че масажът освен тонизиращо действие върху мускулите и организма му, може да съдейства за отстраняване на някои показатели на забавяне на развитието при бебето.


Масажът има укрепващо въздействие върху дейността на много органи и системи. Повишава функционалните възможности на дихателната и сърдечно-съдовата система, като укрепва белодробната вентилация и кръвоснабдяването на белите дробове. Ускорява кръвообращението, включително и периферно и централно, което подобрява и сърдечната дейност.


Действа и апетитовъзбуждащо, тъй като стимулира жлезите с вътрешна секреция и обмяната на веществата. Това на свой ред се отразява и на дейността на храносмилателната система и храносмилането.


Смята се, че стимулира и образуването на клетки на имунната система, което обяснява ефекта му да укрепва организма и го прави устойчив на заболявания.


Има данни, че масажът спомага и производството на миелин от нервната система, което е от изключително значение за развитието на нервната система при детето.


Не на последно място подобрява способностите за координация и спомага невербалното общуване. Позитивният физически контакт в тази възраст на детето има роля и за доброто му емоционално развитие.