Ще бъде нечестно, ако кажем, че само за бебето и малкото дете къпането е преживяване. Не се знае кога за първи път е проведено къпането на бебето в познатия или близък до него вид, но то е част от рутинната грижа за неговата кожа и хигиена от поколения насам. Доскоро къпането беше задължителният вечерен ритуал за малкото, днес знаем, че не е проблем да се пропусне къпането вечер и че не е нуждо то да бъде непременно ежедневно поставяно във ваната. 


Къпането на бебето и малкото дете е необходимо. По време на ваната в спокоен режим могат да се отмият от тялото, лицето и косата му от натрупани замърсявания, които колкото и внимателно да сме изтривали с мокри кърпички или дори изплаквали на чешмата едва ли сме успели да отстраним напълно от всяка сладка гънка.


Бебето постоянно е с пелена и кожата му в голяма част от времето е в контакт с урината, отделеното чревно съдържимо, остатъци от козметика, влакънца текстил. Несъмнено кожата на долната част на тялото му особено се нужда да диша, но за това трябва да се постараем. Скалпът на бебето също иска внимание, малката косичка задържа влага, замърсяване, понякога остатъци от козметика и дори храна. В първите месеци скалпът може да отделя крусти, които биха могли да разстроят дори най-упоритата и грижовна майка с наличието си – бебешката косичка и скалп също налагат използване на подходящо измивно средство, с което да са гарантира лесно отделяне на замърсяванията и то без никакви сълзи. Така къпането може да се превърне в жадувани минутки за релакс във водата, която е толкова близка и позната среда от коремчето на мама; или напротив с малко губени играчки детето да се въвлече във вълнуващо водно приключение с тати. Къпането от бебето не е задължение – то е преживяване, което запачеватваме в себе си като най-милите семейни спомени. 


И не бива да пропускаме, че след всяко къпане – независимо дали след приключение или доволен релакс, кожата на мъничето се нуждае от хидратиращо мляко или крем.


Ето какво можете да избирате от испанската марка Babe Laboratorios в Аптека Puls.bg с 30% отстъпка от редовната цена през април - apteka.puls.bg/selection/babe-promociya-prez-april-2023:

 

  • Мицеларна вода за бебета и деца, съответно в разфасовки по 100 и 500 мл;
  • Душ гел за бебета и деца, съответно в разфасовки по 100 и 500 мл;
  • Екстра мек шампоан за бебета и деца, 
  • Шампоан за бебета против крусти,
  • Успокояващо душ олио за бебета и деца,
  • Хидратиращо мляко за бебета и деца, в разфасовки по 100 и 500 мл,
  • Крем за бебета против подсичане,
  • Хидратиращ крем за лице,
  • Балсам за лице за атопична кожа,
  • Емолиентен крем за атопична кожа за бебета и деца.


Всички те са от специалната серия Babe Pediatric и лесно могат да се разпознаят по наличието на детска фигурка на етикета. 


Освен различни разфасовки на най-често използваните продукти, брандът предлага и удобни промоционални комплекти Babe Pediatric: Комплект за бебета и деца душ-гел и хидратиращо мляко по 500 мл и Промо комплект за бебета и деца, съдържащ емолиентен крем и душ-олио по 200 мл.


Изненадите обаче не спират до тук. Babe Laboratorios предлагат и подходящи продукти за мама и татко. Ако някой от двамата страда от чувствителен скалп, за вас може да бъде подходящ екстра мекия шампоан, който се намира в три вида разфасовки от 100, 250 мл и 500 мл удобни според нуждите. Марката има и енергезиращ шампоан и лосион против косопад, както и шампоан за коса при мазен пърхот. Ще разпознаете тези продукти по синия графичен елемент на етикета. За мама се предлага и продукт като интимен измиващ гел, защото нейната кожа е не по-малко чувствителна.


Нека не подминаваме продуктите от Babe Laboratorios със зелен надпис Stop AKN. Такива са  почистващият и измиващ гел за лице при омазняваща се кожа по 100 и 200 мл; матиращият хидратант за лице при омазняваща се кожа; кератолитичният флуид при склонна към акне кожа и концентрираният гел за локална корекция на пъпки - защото само хората с кожа, склонна към акне знаят какво е да пропуснеш вечер без измиването ѝ или да намериш хидратиращо за нея средство, от което тя или нейните несъвършества не лъщят...


Можете да разгледате продуктите на Babe Laboratorios с отпъпка от 30% през април в Аптека Puls.bg.

 

Babe Laboratorios промоция през април 2023 (puls.bg)