Понякога бебетата страдат от хълцане, а това може да бъде притеснително за някои родители. Хълцането е много често срещано и също както не вреди на нас, не вреди и на бебето
 
В някои случаи е възможно бебето да изглежда малко стресирано, може дори и да плаче, но причината за тези негови реакции се дължи на неразбирането какво се случва с него. Нещо, което е извън неговия контрол, го контролира, което се оказва притеснително за детето. 
 
Най-добрата стратегия при хълцане на бебето е да изчакаме състоянието му да премине от само себе си. Можем да разсеем бебето, като му говорим, люлеем и му пеем или по някакъв друг начин, който би подействал. 
 
В тези случаи няма смисъл да се опитваме да плашим детето, тъй като това не помага, а само може да влоши състоянието. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Някои родители използват дестилиран и охладен чай от лайка като домашно средство за облекчаване на хълцането. Ако бебето често хълца и установяваме, че това е от полза за облекчаване на състоянието му, без да му вреди, можем да го използваме. 
 
Затова в случай на хълцане, можем да прибегнем този домашен метод, да разсеем бебето или просто да изчакаме състоянието да премине. Не бива да се дават на детето никакви медикаменти, когато то започне да хълца.