Отскоро бебето е започнало да захитрява. От втората седмица на осмия месец то съвсем целенасочено изпитва авторитета ви. Отсега е удачно да създавате у него полезни навици и да го възпитавате. В този смисъл време му е да научи, че вещите не се хвърлят просто така, не се късат цветята и дърпа косата на сестричката.

Имайте предвид обаче, че бебето далеч не е злонамерено или лошо настроено, то единствено е любопитно към отношението ви. Другият важен момент е, че то помни не повече от няколко секунди, което означава, че със сигурност се налага да му повтаряте някои неща. Бъдете внимателни и тактични.

През този период бебето открива третото измерение и как предметите са поставени в пространството. Занимава го сблъсъкът между тях, подреждането им едно в или до друго и разглобяването на вещите. То вече е наясно, че предметите са трайни и въпреки че понякога ги губи от поглед те съществуват.

NEWS_MORE_BOX


В огледалото разпознава много точно къде сте вие и кое е образът ви, като предпочита да наблюдава вас, а не отражението ви.

За да се заиграва по-дълго – укрепнал е гърбът му, може да го държи дълго време изправен и да се накланя настрани в седнало положение, което способства протягането и взимането на желани играчки.