1. Майчиното кърма е уникално! Комбинацията от стотици съставки с него не се намират в друг естествен или създаден от човека продукт. Бебешките формули включват към 40 от неговите съставки, останалите не могат да бъдат възпроизведени.

 

2. Майчината кърма е неповторима заради заради балансирания си състав хранителни вещества и ензими, заради което то е лесноусвоима храна за неразвитата храносмилателна система на новороденото и кърмачето. Допълнително тези ензими подпомагат храносмилателните процеси, което обяснява факта, че кърмените бебета много по-рядко и в по-малка степен страдат от колики.


 

3. Предимството му пред всеки един друг млечен продукт е, че майчиното мляко дава на детето и живи клетки, в това число антитела и други защитни агенти, които поддържат детския имунитет през периода на кърмене. Това е и причината кърмените деца да са по-здрави и устойчиви на вирусни и бактериални инфекции.

 

4. Освен че кърмата осигурява на бебето естествени витамини и микроелементи, тя съдържа и пробиотици. Пробиотиците не само спомагат храносмилането в червата, но и имат съществен принос за формирането и поддържането на имунитета. Чрез кърмата се пренасят ценни бифидо- и лактобактерии, които в последствие дават началото на чревната микрофлора при бебето. Ролята на тези бактерии е и да предпазват и потискат ръста на условно-патогенни и патогенни микроорганизми, с които малкото се сблъсква от раждането си ежедневно.

NEWS_MORE_BOX

 

 

5. Протеините, които се намират в кърмата, също подпомагат изграждането на защитните сили в организма на бебето. Тези белтъци не са чужди на човешкия организъм. Нейният състав не би могъл да предизвика алергична реакция при бебето.

 

6. Съставът на кърмата при всяка жена дори е уникална. Той се различава. И това е така, защото природата най-точно знае потребностите на конкретно пеленаче от полезни вещества. Това е закодирано в гените, установено е още през периода на бременността по биологични пътища, за които ние още не можем да си дадем сметка... Не случайно майчиното мляко се определя като „бялото злато“.