Солената вода може да е добър лек при кашлица, хрема и дори синузит, твърдят експерти.Разтвор със солена вода може да се направи в домашни условия или да се закупи физиологичен разтвор от аптеката.И с двата разтвора се прави промивка на носната кухина, за да се премахнат секретите и да се отпуши носа.


Лечението със солена вода е ефективно и е подкрепено от редица научни изследвания. В проучване, за доказване на полезните качества на солената вода 400 доброволци, страдащи от хрема и болки в гърлото, са използвали солена вода за лечение на състоянието. 40% от тях предотвратяват появата на евентуални респираторни инфекции, с помощта на гаргара със солена вода три пъти дневно.
Солената морска вода може да помогне при лечението на синузит и да се използва като профилактика и за почистване на носната кухина и лигавица.

 

NEWS_MORE_BOXДокато сте на морето, използвайте почивката и наличното количество солена вода, за да облекчите хремата, напрежението и главоболието, които може да причини синузитът.


Солената вода е полезна и за изчистването на белите дробове от храчки и жлъчни секрети, които се натрупват след различни заболявания или от употребата на тютюневи изделия.


Специалисти припомнят, че лечението със солена вода е както профилактично, така и при по-леки състояние.


При задълбочаване на проблема е препоръчителна консултацията с лекар и назначаването на лечение със специални медикаменти.