Топлото време и влажността на въздуха са перфектната комбинация за появата на комари. Ако сте от тези, които комарите рядко пропускат, следните натурални средства могат да облекчат сърбежа.

 

1. Кубче лед


Разтриването с кубче лед охлажда мястото на ухапването и помага за намаляване на сърбежа.

 

2. Паста за зъби

Пастата за зъби също има охлаждащо свойство. Противовъзпалителното ѝ действие намалява болката, подуването и сърбежа.

 

3. Eтерични масла

Етерични масла от мента, чаено дърво, евкалипт, индийско орехче и тимол са подходящи за успокояване на сърбежа, но трябва да се ​​използват само продукти, одобрени за употреба върху кожата и в умерени количества.

 

4. Амоняк

Амонякът е активната съставка в доста продукти срещу ухапвания от насекоми. Той има ефективни антибиотични свойства, които намаляват подуването. Малко количество от него се смесва с вода и се разтрива върху кожата, въпреки че миризмата му не е много приятна.

 

5. Сода за хляб

Содата трябва да се смеси с малко вода и се намазва върху мястото на ухапването. След това се оставя да постои известно време за по-добър ефект.

 

6. Лимонов сок

Той е натурално средство, което помага за облекчаване на сърбежа при ухапване. Изстискайте малко количество сок от плода и разтъркайте мястото.

 

NEWS_MORE_BOX

 

7. Аспирин

Аспиринът може да помогне като се раздроби и се приложи локално. Препоръчва се хапчето да се стрие с лъжица и да се добави вода, за да се образува кремообразна консистенция, която след това се прилага върху кожата.

 

8. Алое

Алоето е растение, известно със своите успокояващи свойства, а листата му са ефективни при намаляване на възпалението от ухапване от комар.

 

9. Мед

Медът има антибактериални свойства, които могат да бъдат ефективни срещу ухапване от комар. Медът се нанася върху засегнатия участък, като се покрива с марля. Оставя се така за около 30 минути и подуването започва да намалява.