Организмът не разполага с пряк път, по който са сигнализира, че е натрупал прекомерно количество токсини и те трябва да се изнесат. Затова той дава знак чрез промяна в нормалното протичане на дадени жизнени процеси, които трябва да се възприемат като ясен симптом, че е необходимо да се проведе детоксикация на организма.

 

В условията на крайно високи нива на замърсяване на въздуха, в които живеем, натрупването на токсини е неизбежен процес при всеки човек. Важно е да разпознавате знаците, които тялото дава, когато тяхното количество е достигнало пределни нива и ви е необходима детоксикация.


 

Подложили сте се на диета и сте загубили тегло
По-голяма част от токсините, включително тежките метали, са липофилни и се натрупват в мастните клетки. Топенето на излишните мазнини в процеса на отслабване води до освобождаване на тези токсини в кръвта и необходимост да бъдат изнесени бързо, преди да навредят. От една страна, освободените в кръвта токсини може да забавят метаболизма и да забавят отслабването. От друга страна, може да отключат сериозни възпалителни процеси. Така, отслабването трябва да се разглежда като ясен сигнал, че е необходима детоскикация за пречистване от циркулиращите с кръвта токсини.

 

Усещате тежест в стомаха след консумация на мазни храни
Консумацията на мазни храни изисква засилено участие на черния дроб и жлъчния мехур за отделяне на необходимите ензими за смилане и усвояване на липидите. Усещането за тежест след консумация на мазни храни е признак, че черният дроб и жлъчката се затрудняват в тази си задача и че е необходимо да детоксикираме организма, за да подобрим дейността им.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Кожата ви е суха и сърбяща
Черният дроб е основният орган, в който се натрупват токсините, попаднали в тялото. Затова всеки симптом на чернодробен проблем следва да се разглежда като признак за нужда от детоксикация. Кожата от своя страна е първият орган, който подсказва, че нещо с черния дроб не е наред. Успоредно с оцветяването на лигавиците и развитието на жълтеница, сърбежът и пресушаването на кожата може да са показателен симптом, че трябва да се подложим на детоксикиращи процедури.

 

Пролетта е времето, когато активизирането на ежедневния живот води до най-сериозно натрупване на отпадни продукти в тялото, които трябва да се изнесат своевременно. Затова, успоредно с пролетната умора, посочените симптоми са често явление през този сезон.

 

Детоксикация на организма може да се извърши чрез изцяло природни и безопасни методи и те са удобно средство за осигуряване на трайна лекота и комфорт.