Болката се появява, когато травмираме гърба при носене на тежко, спорт, настинка или при хроничен проблем със ставите. Но не само - дори наглед невинни ежедневни дейности причиняват болка в гърба. Заседяването в изкривена поза пред компютъра, телевизора и дългото шофиране разтяга прешлените на гръбначния стълб. Усещането за болка идва от раздразнените нервни влакна: при движение на рамото, врата, кръста се обтягат коренчетата на нервните стволове и усещането за болка се усилва. 
 
Склонни сме да изтърпим ограничената подвижност, но често се стига да повтаряне на проблема, докато се превърне в хроничен. Когато се появи сковаващата болка, посягаме към болкоуспокояващите, но така третираме само симптомите, а не лекуваме причината.
 
Вземете решението в свои ръце! Проензи ТермоТерапия са иновативни японски пластири, които лекуват причината за болката, а не само облекчават симптомите. Те се справят бързо и по естествен начин с болката в мускулите, ставите и с такива от неврологичен произход. Действат чрез натурален процес на топлоотделяне, без агресивни съставки. Лекуват цял спектър от болки: схващания и разтежения при спорт, простуда, обездвижване, остеоартрит, ревматизъм, плексит, радикулит и лумбаго. 
 
Методът на лечение с топлина е изобретен в Япония още в началото на XX век. Загряващите пластири, наречени kairo (огнена торбичка) бързо печелят своите почитатели. Те са предпочитани заради удобството при ползване и бързината на действие.
 
 
Проензи ТермоТерапия затоплят до 40 °C и лечебният ефект на топлината трае цели 8 часа. Доказано е, че именно продължителното загряване до 40°C постига лечебен ефект. Топлината не трябва да бъде по-висока, каквато например достигат пластири с агресивни съставки като капсаицин или етерични масла. При по-силно и дълго загряване структурата на белтъците в човешкото тяло се променя и се постига обратния ефект: вместо излекуване се стига до влошаване, кожно раздразнение и възпаление. Как реагира човешкото тяло при по-силно нагряване може да си представите с един прост пример - помислете колко бързо се променя белтъкът на едно яйце, пуснато в гореща вода!
NEWS_MORE_BOX
 
 
Целта на лечението с топлина е да се стимулира кръвния поток към засегнатите участъци. Подобреното кръвоснабдяване възстановява захранването на засегнатите тъкани с освежена с кислород кръв, хранителни вещества и отвежда отпадъчните продукти от клетките. Едновременно с лекуването на засегнатите участъци, топлината, отделяна от Проензи ТермоТерапия пластири, стимулира рецепторите за чувствителност в кожата, действа успокояващо, антиспастично и намалява болката.
 
Пластирите Проензи ТермоТерапия са лесни за ползване, тънки, прилепват удобно към тялото и не отделят миризма. Удобни за съхранение в домашната аптечка и за опаковане в багажа при пътуване, Проензи ТермоТерапия са първа помощ в спешните случаи, когато болката скове!