При някои деца, които страдат от сериозни заболявания, конвенционалната медицина невинаги предоставя достатъчно ефективни резултати. Това принуждава техните родители да предприемат други алтернативни методи за справяне с проблема.

 

Алтернативната медицина включва много и различни методи за лечение на откритите заболявания.


 

Най-често родителите на деца, които страдат от хронично инвалидизиращи или животозастрашаващи заболявания, правят опити за подобряване на тяхното състояние чрез йога, манипулации на гръбначния стълб с хиропрактика, медитация, биофийдбек и други.

 

Родителите често се насочват към алтернативните терапевтични методи от разочарование или ярост към неефективността на предходно лечение.

 

Други свързват алтернативните подходи с по-естествен и следователно по-безопасен подход към здравето. Много от тях смятат, че тези методи на лечение имат по-малко странични ефекти от някои конвенционални лекарства. За други алтернативите предоставят по-голяма автономия и са по-съвместими с техните вярвания.

 

Алтернативната медицина наистина би могла да подобри състоянието на децата с хронично заболяване, но не е достатъчна за неговото цялостно лечение.

 

Според предоставена информация, много от децата опитват самохипноза, масаж, дори и йога, за да се справят със своята астма.

 

Тези терапии биха могли да помогнат за понижаване на честите пристъпи и понижаване на симптомите, чрез облекчаване на тревожността. Въпреки това те няма да изключат необходимостта на детето от приложение на инхалаторни стероиди и други видове медикаменти.

 

Много от прилаганите алтернативни методи имат плацебо ефект за пациентите, който води до облекчаване на тяхната симптоматика.

 

Подходите, които включват участието на ума и тялото за контрол на болката, независимо дали това е дълбоко дишане, йога или друг вид упражнения, невинаги гарантират значително подобряване на състоянието на децата, но няма да му навредят.

 

Релаксацията на ума и тялото могат да бъдат от полза при почти всяко заболяване, независимо дали е астма, ревматоиден артрит, кистична фиброза, разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност или засяга някоя друга система в тялото.

 

Независимо от заболяването и прилагания алтернативен метод за неговото лечение, за подобряване на цялостното състояние на засегнатия човек, в която и да е възраст, е необходим цялостно здравословен начин на живот.

 

Положителните и здравословни навици са в основата на всеки вид лечение.

 

Референции:

https://www.webmd.com/