Разширените вени могат да се появят навсякъде по тялото, но най-често засягат области като краката и ходилата.

 
Те могат да са доста болезнени и предизвикват редица неудобства.
 
Много хора не се доверяват или са недоволни от конвенционалните методи на лечение на разширени вени и прибягват до алтернативните методи, които не крият странични ефекти и рискове за здравето.
 
Акупунктурата и акупресурата могат да имат много добро действие за облекчаване и намаляване на дискомфорта при разширени вени. Умерен натиск за около десет минути дневно е напълно достатъчен да предотврати влошаването на състоянието и да се подобри визията на краката. 
 
Ароматерапията също може да е много ефективна при разширени вени. За целта смесете 12 капки етерично масло от кипарис и здравец и ги прибавете към 113 мл бадемово, соево или слънчогледово масло.
 
Нанесете внимателно сместа върху краката като почнете отдолу нагоре, в посока към сърцето. Важно е да се избягва директният масаж върху вените.
 
Използването на масло от розмарин (Rosmarinus оfficinalis) може да помогне за стимулиране на кръвообращението. Маслата от кипарис и лайка (Matticaria recutita) успокояват подуването и възпалението и облекчават болезненото усещане.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Друг алтернативен и доста ефективен метод е хиропрактиката. Тя съчетава прилагането на определен диетичен режим, промяна в начина на живот и терапия чрез физическа манипулация на скелетната система. По този начин се постига пълен контрол над разширените вени. Манипулацията за облекчаването на напрежението в таза, например, е предназначено за подобряване притока на кръв и други течности през тялото, което допринася за намаляване на отока и нормализирането на венозния кръвоток.