Древната божествена медицина е модерна в Европа и зад океана, а тя вече е достъпна и в България.
 
В GreenLife Resorts Bansko, по покана на модния дизайнер Албена Александрова и Димитър Попов - един от основоположниците на Аюрведа движението в България, всички желаещи ще имат възможността да се срещнат с аюрведичния лекар и Панчакарма специалист Радж Матан. Заедно с екипа си, той ще разкрие тайните на пълноценния и щастлив живот.
 
Аюрведа е древна наука за здравето. Понятието е съставено от две санскритски думи Аюр – живот, и Веда - знание. Знание за здравословен и щастлив живот, дадено ни от боговете. Според Аюрведа естественото ни състояние е състояние на здраве, щастие и вътрешно чувство на благополучие. Това се постига с Панчакарма - естествена, холистична, даваща здраве, серия от терапевтични процедури, която пречиства в дълбочина тъканите на тялото от токсини, отваря фините канали, внася жизнено важна енергия, която повишава виталността, увереността и вътрешния мир.
 
Основните средства, с които си служи, са билки и подправки, храни, масла и техните есенции, скъпоценни камъни и цветове. Методите, които използват в аюдведичните практики, са диета, детоксикация на организма чрез втриване в тялото на билкови масла, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри и медитация.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Може да станете част от света на Аюрведа за ден или повече в Green Life Ski & Spa Resort Bansko! Масажи и терапии - Абянга, Удвартана, Марма, балансиращ масаж, Пиндасведа, медитации - Кундалини, Йога Нидра - дълбок релакс, медитации за програмиране на желания в подсъзнанието, медитации за заземяване, йога практики с магични тояжки, древна тибетска практика, дихателни практики, йога по двойки са само малка част от удоволствията, които можете да подарите на сетивата си. А невероятните готвачи ще ви отведат на вкусово приключение из вегетарианската кулинария със специално подготвено меню според енергийния ви баланс.