СПА (SPA) методиките обхващат психомоторни, оздравителни, рекреативни, антистресови и козметични дейности. Обединени са от пространствено-времевите фактори, които се проявяват на границата на две среди - водна и въздушна. Те имат обща цел - подобряване качеството на живот на клиентите. Аква практиките се изпълняват във водна среда и целят създаване на душевна бодрост (развитие на организма) за постигане на висока личностна активност - професионална и гражданска.


Прогнозирането и планирането на видовете двигателни, оздравителни, рекреативни или козметични дейности в областта SPA и Wellness се определят от следните показатели:

 


  • Аква практиките зависят от умението на клиента да плува;
  • Особеностите на водната среда: морска, сладка или химически обогатена;
  • Възможностите за използване на апаратурни комплектации;
  • Възможностите за използване на полезни природни продукти като добавка към процедурите.

 

SPA ритуал маракуя

С масло от бадем, кайсия и грозде - вълнуващо съчетание естествени захарни кристали, натурални растителни масла превъзходна пяна с аромат на маракуя. Процедурата грабва сетивата с опияняващ аромат и оставя пленителна следа във въображението. Деликатно успява да премахне ненужните вече клетки, да стимулира дишането на кожата и да й помогне да се освободи от токсините.
Процедурата включва може да включва ароматен пилинг на цяло тяло с кристали от маракуя в SPA капсулата, освежаващ виши душ и релаксиращ аромамасаж на цяло тяло или масаж на гръб или хидромасажна вана с аромат по избор и масаж на цяло тяло с кристали от маракуя.
 

SPA ритуал нар и папая

Едно неустоимо съчетание от естествени захарни кристали, натурални растителни масла и превъзходна пяна с аромат на нар и папая. Ароматна среща на Изтока (нар) и Запада (папая). Завладява чувствата, подтиква към вълнуващи преживявания, като деликатно успява да премахне мъртвите кожни клетки, да стимулира дишането на кожата и да ѝ помогне да се освободи от токсините.
SPA ритуалът включва SPA ексфолиация с пилинг нар и папая в SPA капсулата, виши душ или хидромасажна вана с аромат по избор, масаж на цялото тяло или гръб с ароматни кристали от нар и папая.

NEWS_MORE_BOX


 

SPA въздействие с кална луга

Лечебната кал, добивана в природните калища, е един от най-ефикасните природни продукти, получени вследствие на естествено ландшафтово въздействие на водата. В лечебната кал са натрупвани в продължение на хиляди години полезни минерали, микроелементи, органични хранителни съставки, витамини и антиоксиданти. Лечебната кал представлява еднородна пластична маса с висока топлоемкост и  съдържание на биологично активни вещества и живи микроорганизми.
 

SPA ритуал c бял шоколад

Активна маска с дрениращ ефект, разработена за пречистване на организма. Изцяло натуралните активни съставки, както и каолиновата глина, оказват благоприятно и детоксикиращо въздействие върху тялото и кожата и им придават привлекателен вид.
Активните съставки са кофеин, канела, мускус, мента, червено грозде, екстракт от кафяви водорасли витамини и масло от пшеничен зародиш. Елиминира натрупаните течности, стимулира кръвната циркулация и лимфотока. пречиства и отстранява токсините.
Прави се пилинг на цялото тяло с мляко и мед, за да се отстранят мъртвите епителни клетки и за да може последващата маска от бял шоколад да напои тялото с аромата му  и подейства в дълбочина. Следва релаксиращ шоколадов масаж на гръб или на цялото тяло.