1. Запекът – виновник за много болести

Запекът не е просто състояние, носещо дискомфорт. Нередовното изхождане води до интоксикация на организма, която може да се прояви с главоболие, виене на свят, кожни проблеми, депресивни нагласи и др.

Системната интоксикация отслабва имунната система и ни прави податливи към различни заболявания. В книгата си “Изкуството да излекуваме себе си с природни средства” д-р Поше казва: “Установих, че при жените с рак на гърдата в 9 от 10 случая налице са били лениви черва." Ако обръщахме внимание на състоянието на червата си навреме и предприемахме мерки като профилактично почистване, щяхме да предотвратяваме голяма част от заболяванията си, включително и ракови. Лениви черва в продължение на 10-15 години няма как да не доведат до сериозен здравословен проблем. Ето защо ежедневното освобождаване на червата е основна стъпка към здравето.
 

2. Запекът причинява хемороиди и фисури


Статистиката сочи, че всеки четвърти у нас страда от запек и съпътстващите го проблеми.
 
Хемороидите са задължителен спътник на констипацията. Те се появяват поради прекомерен натиск, упражняван върху отслабената тъкан на чревната стена. Такова свръхналягане има по време на дефекация при твърди изпражнения и силно напъване. Хемороиди се появяват често и по време на бременност и раждане. А инфектираните хемороиди могат да причинят сериозни усложнения.

Аналните фисури са цепнатини по лигавицата на аналния канал, които симптоматично се бъркат с хемороиди поради аналогичните оплаквания. Подобно на хемороидите, аналните фисури са резултат на нездравословно хранене, отслабена съединителна тъкан и силен натиск от напъване.

 

NEWS_MORE_BOX

3. Първо:  Да се избавим от запека

Съществуват много лекарства за запек, които временно облекчават състоянието, но не решават проблема и предизвикват зависимост. За преодоляване на запека се изисква търпение и комплексен подход. Така древната лечебна система Аюрведа лекува запека с:

  • омасляване и затопляне – вътрешно чрез прием на топло мляко, зеленчукови супи и подходящи растителни мазнини и външно чрез масажи на тялото със затоплено сусамово масло
  • аюрведичната формула Лаксафит, която се приема в продължение на няколко месеца до трайно нормализиране на дефекацията.

Повече на: www.ayurvedabulgaria.com.
 

4. При хемороиди и фисури

При вече появили се хемороиди и фисури е добре да се ползват средства за локално приложение, които не просто облекчават временно симптомите, но помагат на отслабената тъкан да се заздрави и стабилизира. Такъв е холандският био-активен гел Хемоклин, който съдържна новата субстанция 2QR (без кортикостероиди и анестетици).

Хемоклин  бързо облекчава неприятните усещания, възстановява травмираната тъкан и предпазва от поява на нови хемороиди. Подходящ е за всички, които страдат от хемороиди и фисури и търсят дългосрочно решение на проблема. Хемоклин е единствен избор за бременни и кърмещи жени с такива проблеми, поради това, че не съдържа вредни субстанции, които могат да проникнат в системното кръвообращение и да навредят на майката и бебето.

Повече на : www.hemoclin.bg