Вече година и половина в България израелският съдов хирург д-р Яир Галили прилага ефикасния и щадящ метод за лечение на разширени вени - склеротерапия под ултразвуков контрол.
 

С метода д-р Галили е излекувал над 25 000 пациенти.


Изглежда нереално една инжекция да може да реши проблема с болезнените и твърде неестетични разширени вени, но това е факт.
Само за 2-3 минути д-р Галили успява да определи коя точно е болната вена, да локализира мястото на увреждането и инжектира за секунди склерозиращото вещество.


Д-р Галили е началник на Клиниката по съдова хирургия в института "Машон Мор" в Тел Авив. Завършил е медицина и съдова хирургия в Израел.
Специализация по „Склеротерапия под ултразвуков контрол” придобива по време на двегодишен престой в САЩ. Методът успешно е практитуван вече в продължение над 10 години. "Най-важното е да се локализира откъде идва проблемът, кой точно участък на вената е заболял и не фукционира правилно,” обяснява д-р Галили.


Под ръководството на свръхмодерен ултразвуков апарат с много тънка игла се инжектира вещество под формата на пяна, което неутрализира болната вена, както и разклоненията й. Инжектирането отнема няколко секунди. При този метод не се налага използването на упойка, защото не боли. Пациентът усеща само леко убождане, подобно на вземането на кръв. Предимство на метода е, че пациентите могат да се върнат към активния си начин на живот веднага след процедурата.


За 2-3 седмици видимите разширени вени изчезват, сякаш никога не ги е имало, а раните и язвите се затварят и оздравяват.


Често една процедура е напълно достатъчна за цялостното излекуване, но понякога може да се наложи втора, по изключение и трета, в случай, че проблемът не е лекуван с години и е в напреднал стадий.


Преди всяка манипулация д-р Галили прави снимки на болния крайник. По време на контролния преглед, който се планира след 2 до 3 месеца, израелският лекар отново заснема лекувания крак и заедно с пациента състоянието се сравнява. При около 95% от пациентите се наблюдава подобрение. Като цяло методът има над 95% успеваемост. Той се определя като най-ефикасният и най-удобният за пациента начин за лечение на разширени вени.

 


 

   

преди процедурата

 

 

след процедурата

  

 

За разлика от оперативната намеса, при която се отчита голям процент на неуспешни случаи, с усложнения и рецидиви, при склеротерапията под ултразвуков контрол почти не се наблюдават усложнения и проблемът се решава окончателно.


След 25 години страдания, Васил Георгиев, син на първия ни Олимпийски шампион – Борис Георгиев -  Моката, е един от излекуваните от д-р Галили.

“Бях на 23 години, студент по актьорско майсторство, когато се явиха първите симптоми на заболяването. 25 години се борих с разширените вени по всички възможни начини. Като станах на 30, напуснах театъра. Посветих се на ресторантьорството, което означава 16 часа на работа на крак всеки божи ден. Това се отразява на организма, особено на слабите му места. При мен проблемът с разширените вени стана все по-мъчителен. Докато накрая се отвориха и варикозни язви. Цели пет години страдах от тях. Ужасно е да ходиш с две огромни дупки на крака си!


За д-р Галили научих от Интернет. В началото имах съмнения, разбира се, но като прочетох за 25-те хиляди пациенти, в Израел и в Европа, напълно излекувани от него, му се доверих. А и бях изправен до стената.
Промяната се усеща още на следващите дни след манипулацията - няма я вече тежестта в краката и болката, водеща до психическа травма.
Отново съм 16 часа на крак, в перфектно здраве!”

   
 

Израелският специалист препоръчва манипулацията и при по-леки случаи, когато кракът само изглежда неестетично, тъй като състоянието се усложнява и задълбочава с времето. Разширените вени трябва да се лекуват отрано, за да се предотвратят последващи проблеми като възпаления, рани и язви.
 

Методът е подходящ за приложение на всяка възраст, няма противопоказания. Може да се прилага и при наличието на други медицински проблеми, като сърдечни болести или диабет.


Д-р Галили посещава България веднъж месечно и извършва прегледи и манипулации в една от водещите клиники по пластична хирургия в София – „ВИА Медика”.


За повече информация и записване:
02 8515155, 0886 548454, 0879 851 557
www.dr-galili-bg.com