Puls.bg съвместно с един от водещите си дългогодишни автори на медицински текстове стартира първата си видео поредица „ONLINE MEDICINE с д-р Цанко Стефанов“. Видео проектът е изцяло авторска разработка на д-р Стефанов, който той поставя на английски език от град Манчестър, Великобритания, и е насочен към ползващи английски език потребители на YouTube. Целта на д-р Стефанов е да бъде максимално полезен с информация относно най-често срещаните медицински състояния, чрез която да помогне на пациентите да изградят вярна представа за заболяването си, неговото лечение, профилактика му и други мерки, които е удачно да се предприемат за подобряване на здравословното състояние. 

Специално за Puls.bg д-р Цанко Стефанов дава началото на нова поредица във видео канала си, която ще е на български език.

 


Д-р Цанко Стефанов е лекар, практикуващ спешна медицина и хранене и диететика в Манчестър, Великобритания. 

 

Завършил е Медицински университет-София. След димпломирането си работи като лекар в Спешно отделение на Национална кардиологична болница, както и в Центъра за Спешна медицинска помощ – град София. 


Сертифициран е по всички програми на Resuscitation Council, UK, Royal College of Emergency Medicine, притежава и диплома по Хранене и диететика – Human Nutrition от Wythenshawe University, Манчестър, Обединеното Кралство. 
Има обучения и по военна медицина, в частност медицина на травмата.

По настоящем работи като старши специалист по спешна медицина в болница в Южен Манчестър.

 

Професионалните му интереси са насочени пряко към специалностите спешна медицина – особено детска спешна медицина и приложение на ехографията в спешността, както и съвременната – хранене и диететика.

 

Освен видео канала, за който можете да се абонирате, д-р Стефанов води и интерактивна страница в Инстаграм за здравословно хранене и диететика – Healthy Food and Habits, където нагледно поставя различни теми по здравословно хранене, редукция на тегло, хранене при диабет, както и при други хронични заболявания.

 

Не на последно място, д-р Цанко Стефанов е сред авторите с най-голям брой текстове на медицинска тематика в Puls.bg и обичаните модератори на форума на сайта. 

 

Целта на съвместната видео поредица е да се поднесе полезна и достоверна информация за различни здравословни състояния за пациентите, която да се чуе, вместо да се чете. 

Във видеата д-р Цанко Стефанов ще представя диагностиката и необходимите за нея изследванията, ще бъдат споменавани наличните утвърдени лечения, които се прилагат в медицинската практика.
Идеята е хората да бъдат подготвени и подпомогнати при сблъсъка си с дадено медицинско състояние, за да избегнат допълнителния стрес от неизвестното и имат представа как грамотно да се грижат за здравето си, без да заместват индивидуалните консултации с лекар и неговите предписания. Видеата имат подкрепяща лекуващия лекар роля!


Първото тематично здравно видео с д-р Цанко Стефанов очаквайте на 25 януари, вторник, в Puls.bg. Сега можете да чуете представянето на видео поредица директно от него...