За хемороидите
Хемороидите са много по-често срещани, отколкото мислим. Всъщност, хемороидални възли имат всички хора. Набъбвайки, те осигуряват физиологичното затваряне на ануса. При някои хора обаче, тези възли се уголемяват и започват да създават проблеми. Това се случва, когато кръвоносните съдове в хемороидалните възли нарастнат повече, поради прекомерен натиск, упражняван върху тъканите. Такова налягане има по време на дефекация, заради твърди изпражнения и силно напъване.   

Много жени получават хемороиди за първи път по време на бременност. Хормоналните промени, затрудненият венозен оток и запекът се считат за потенциалните причини. По време на раждане повишеното налягане, което се създава върху ректума и перинеума, също провокира поява на хемороиди.
 

 

 

 

Инфектираните хемороиди могат да причинят сериозни усложнения.

 

  


За аналните фисури
Аналните фисури са цепнатини по лигавицата на аналния канал, които често се бъркат с хемороиди, поради аналогичната симптоматика - болка, сърбеж, парене. Може да има и кръв в изпражненията. Аналните фисури се причиняват от разтягане на мускула на аналния сфинктер, например при хронична констипация или след раждане. Подобно на хемороидите, аналните фисури са резултат на нездравословно хранене и отслабена съединителна тъкан.

 

 


Как да се лекуваме?
Хемороидите и аналните фисури са свързани с поредица от неприятни усешания като парене, сърбеж, болка, кървене. Тези симптоми могат да бъдат лесно овладени, ако вземем мерки, докато процесът е в начален стадий. Открити навреме хемороидите и фисурите се лекуват с консервативно лечение. Когато се развият до 3-4 степен обаче, обикновено се налага хирургична намеса. Най-доброто лечение е профилактиката - повече движение и диета, богата на фибри.

 

 

 

Важно е да се избавим от запека. Съществуват много лекарства, които временно облекчават състоянието, но те не решават проблема. Голяма част от тях предизвикват зависимост. За преодоляване на запека се изисква комплексен подход – режим на хранене, движение, билки за дългосрочно възстановяване на пасажа. Препоръчват се меки билкови състави като Laxafit (www.ayurvedabulgaria.com). Добре е Лаксафит да се приема няколко месеца до трайно нормализиране на дефекацията.

 

 

 

Внимание – кортикостероиди!
При хемороиди и фисури е грешка безразборното ползване на кремове. Обикновено тези кремове съдържат кортикостероиди, които имат редица негативни влияния. Продължителното лечение с локални кортикостероиди може да доведе до атрофия на кожата, хиперпигментация, кожни инфекции, повърхностни разширени кръвоносни съдове.

 

 

Мнението на гинеколога
Д-р Георгиев, акушер-гинеколог в 1 АГ “Св. София”: “Повече от кремовете за хемороиди съдържат анестетици и кортикостероиди, които преминават плацентарната бариера, а по време на кърмене попадат в кърмата и повишават теоретичния риск за токсични реакции към плода и бебето.”

 


Мнението на дерматолога
Д-р Подолешев, дерматолог във Военномедицинска академия: “Ако въведеното през кожата количество е по-голямо, съществува опасност част от медикамента да проникне през кръвоносните съдове в организма и да окаже т.нар. системно влияние. Тъй като лигавиците са по-пропускливи, при лечение на хемороиди с кремове, съдържащи кортикостероиди, това системно влияние може да бъде по-силно изразено. Ето защо, особено при бременни жени и кърмачки, се предпочитат препарати на базата на алое, което не само отстранява симптомите, но и стабилизира лигавиците."

 

 

 

Холандски натурален гел – спасение при хемороиди и анални фисури
Холандски учени създадоха нова субстанция, наречена Био-активен Бактериален Блокер – 2QR, която по естествен начин се бори с възпаленията. Субстанцията е изолирана от растението Aloe barbadensis, известно с мощните си противовъзпалителни свойства. Напълно безвредните молекули "улавят" вредните микроорганизми и възпрепятстват проникването и растежа им в тъканите - възпалението е предотвратенo, оздравителният процес е ускорен, симптомите отзвучават.

 

 


На основата на Био-активния Бактериален Блокер вече е създаден гел за хемороиди и фисури, който освен бързо облекчение на неприятните усещания, предпазва и от усложнения. Хемоклин е първият изцяло природен гел за тези състояния, който не съдържа кортикостероиди. Натуралният му и безопасен състав го прави особено подходящ за бременни и кърмещи жени, както и за всички, които имат трайни или периодично появяващи се проблеми с хемороиди и фисури.

 

 

Преди приложение на HemoClin
Фиг. 1

 

 

 

Патогенните микроорганизми се движат свободно между тъканите. Те се захващат за клетките подобно на паразит и ги увреждат. Усиленото им размножаване задълбочава възпалението и тъканната увреда.

 

 


След приложение на HemoClin
Фиг. 2

 

 

 

Напълно безвредните молекули на 2QR комплекса блокират патогенните микроорганизми. Тяхното колонизиране и растеж върху тъканите се потиска. Възпалението и усложненията са предотвратени.

 

 


Гелът прониква в дълбочина и се задържа в аналния канал, където образува антибактериален филм, като бариера срещу вредните микроорганизми. Лубрикацията улеснява изхождането при наличие на запек и твърди изпражнения и допълнително помага за по-бързо облекчение на състоянието.

 

 

 

Хемоклин е нова система за приложение с дозиращ апликатор, с цел да се избегне некомфортната и нехигиенична процедура при използване на конвенционалните средства за лечение на хемороиди.

 

 

 

Холандският гел е ефективен, както за бързо овладяване на симптомите, така и за предпазване от поява на нови хемороиди и фисури. Ако все пак сте в напреднал стадий и хирургическата намеса е неизбежна, Хемоклин ще ви помогне за бързо и лесно възстановяване след операцията.

 

 

 

HemoClin® ce прилага най-малко два пъти дневно за период от две седмици или всеки път, когато има нужда от облекчение. По-честото приложение увеличава ефективността. За профилактика се използва преди и след всяко изхождане.

 

 

Повече за хемороиди и фисури четете на: www.hemoclin.com