В столичната Хил клиник през януари и февруари по време на грипната вълна всеки пациент с остри симптоми на грип може да получи безплатен преглед при УНГ специалист, безплатен антивирусен препарат и продължително задължително проследяване на състоянието: кръвни изследвания, ЕКГ, носен секрет и др. Болните трябва да отговарят на няколко условия, сред които възраст между 18 и 65 години, да нямат ваксина срещу грип или тежки странични заболявания (повече подробности научете на тел. 02 439 3131).

Клиниката е партньор в прилагането на нов противовирусен препарат, който ще бъде предоставен на пациентите напълно безплатно. Той е разработен за бързо и ефективно справяне със симптомите на грипа. Лекарството е показано за предотвратяване усложненията на грипа и в момента е в период на клинично изпитване. Прегледите и изследванията се провеждат в условията на клиниката от обучени лекари специалисти и съгласно добрата клинична практика. Всички висококачествени медицински грижи и изследвания се предоставят безвъзмездно на засегнатите от грипната вълна, които отговарят на условията на проекта.

NEWS_MORE_BOX


Грипът е тежка инфекция на дихателните пътища, причинена от вируси тип А и В. В момента заразата се разпространява бързо. За да има ефект противовирусният препарат трябва да се приеме възможно най-скоро след усещането на първите симптоми – висока температура, кашлица, хрема, болка в костите, главоболие, липса на енергия, обща отпадналост (за повече информация – Хил клиник, София). Грипът, ако не бъде преодолян навреме, може да създаде много проблеми и да се стигне до усложнения – пневмония, отит, миокардит, менингит.

Всеки болен от грип, който се включи в проекта има право на компенсация за разходите по пътуването от и до Хил клиник за всяко едно от посещанията си при лекаря в контролиран размер, а също така при поискване подкрепяща закуска и топла напитка.