С настъпването на летните месеци слънчевите лъчи, освен по-топли, стават и по-опасни за кожата. Според последните експертни проучвания, около 20% от населението на Европа и САЩ страда от различни форми на непоносимост към слънчевите лъчи, като по-голямата част от тях са жени.

Слънчевите алергии като полиморфна светлинна дерматоза или Акне Майорка са все по-често срещан проблем. Обикновено се изразяват в появата на сърбящи мехурчета или обриви по кожата, а в по-тежките случаи могат да се наблюдават и по-обширни обриви, които засягат най-вече горната част на ръцете, дланите, деколтето и дори лицето.

Дългогодишните изследвания върху ефекта на ултравиолетовите лъчи в Хамбургския университет помогнаха за патентоването на нов продукт на компанията за медицинска козметика Eucerin®.

 


Крем-гелът за защита от слънчеви алергии SPF 50+ на Eucerin® комбинира UV защита и антиоксидантна система с алфа-глюкозил-рутин (Alpha-Glucosyl-Rutin), извлечен от японска смокиня. Клиничните изследвания и тестовете на продуктите Eucerin®, които съдържат AGR, показват, че при 90% от пациентите не се появяват симптомите на слънчева алергия.

Eucerin® Крем-гел за защита от слънчеви алергии SPF 50+ е разработен специално за много чувствителна и склонна към слънчеви алергии кожа и спомага за засилване на естествените ù защитни функции. Не съдържа аромати и емулгатори за минимизиране на риска от раздразнения, водоустойчив е и предлага много висока UVA/UVB защита.

Eucerin® ви съветва, ако въпреки употребата на слънцезащитен крем след няколко дни симптомите на слънчева алергия не отшумят, непременно се консултирайте с дерматолог.