В Университетска болница „Йедитепе“ и поликлиниката към болницата на булевард Багдад в Истанбул се диагностицират и лекуват всички видове заболявания на кости, стави и мускули се и лекуват.
 
Центърът за физиотерапия и рехабилитация на Университетска болница "Йедитепе" е известен с интензивната работа и комплексния си терапевтичен подход, които стоят в основата на репутацията и успеха му при лечението на пациентите. 
 
Центърът за физиотерапия и рехабилитация на Университетска болница "Йедитепе" заема част от главната сграда на болницата и сграда на булевард Багдад, един от най-престижните адреси на града. Центърът се представя от проф. Едже Айдогду, водещ специалист по физиотерапия и рехабилитация.
 
“Ние лекуваме широк спектър от заболявания и на двете места. За лечение се приемат хора с всякакви костни, ставни и мускулни оплаквания. Възрастовият спектър на нашите пациенти е широк - може да бъде новородено или пациент в преклонна възраст. Лекуваме пациенти след инсулт, които не са получили ефективно лечение поради липса на необходимата база и терапевти.”
 

Не само физиотерапия

“Хората мислят, че трябва да получат физиотерапия единствено след като са били диагностицирани и изпратени от лекар от друг клон на медицината. Това не е така. Ние преглеждаме и диагностицираме пациенти с най-различни видове костни, ставни и мускулни оплаквания и предоставяме необходимото лечение за тяхното състояние. Всъщност, ние също можем да дадем диференциална диагноза и след това да насочим пациента към подходящия конкретен клон на медицината за терапия. Следователно пациентите не трябва да идват при нас само за физиотерапия.” споделя проф. Едже Айдогду, стремейки се да разшири широкоразпространеното погрешно схващане за възможностите на физиотерапията и рехабилитацията. “Ние работим с мултидисциплинарен подход“, споделя той, като набляга на тясната съвместна работа с други клонове на медицината. „В тесни връзки сме с отделенията по ортопедия, мозъчна хирургия, ревматология и неврология.” допълва професорът.
 

Офис служители с болка в гърба

“При нас идват офис служители, страдащи най-вече от болка в областта на гърба, кръста и шията. Имаме и огромен брой пациентки на възраст над 50 години с оплаквания от остеопороза, както и редица пациенти, страдащи от артрит във възрастовата група 50-60 години. Притискането на нерв е особено разпространено сред домакини и офис служители. Физиотерапевтичното лечение предлага отлични резултати за тези случаи.” проф. Айдогду обобщава техния пациентски профил.
 

Инжекционна терапия


Физиотерапията се прилага спрямо диагнозата на всеки пациент. Има случаи, в които  тя включва упражнения, медикаментозна перорална и когато те не са достатъчни и инжекционна терапия. Инжекционната терапия се прилага в ставите, областта около тях и меките тъкани.
NEWS_MORE_BOX
 
 

Ангажиране с лечението на пациентите

Отличителните черти на отделението по физиотерапия и рехабилитация на Университетска болница „Йедитепе“ се проявяват в процеса на физиотерапевтични сесии. Пациентите в клиниката на булевард Багдад се проследяват стриктно, като се извършва надлежно медицинско наблюдение и мониторинг.
 
В двата центъра се използват най-модерните технологии в областта на физиотерапията. Пациентът е наблюдаван по време на физическите упражнения от персонален терапевт, тъй като те са изключително важни за възстановителния процес и самочувствието му. 
 

Магнитна терапия

Магнитната терапия е технология, която можем да приложим, след оценка и преглед, на широка група пациенти. Тя е особено ефективна в случаи на неоперативни фрактури, ставен  артрит, травми на меки тъкани и ревматизъм, като служи за значително намаляне на болката.
 
Прегледите, диагностиката и лечението, които се предлагат в двата центъра, се извършват от екипи от отдадени лекари специалисти и опитни физиотерапевти.